Breaking News

IŞİD İslama zarar veriyor

Kürdistan İslami Toplum Partisi lideri IŞİD'in İslam'a darbe ve zarar verdiğini, Müslümanlara ise büyük bir bela olduğunu kaydetti.



Kürdistan İslami Toplum Partisi lideri IŞİD’in İslam’a darbe ve zarar verdiğini, Müslümanlara ise büyük bir bela olduğunu kaydetti.

Süleymaniye kentindeki Kültür Salonu’nda düzenlenen ”IŞİD ve radikalizm” panelinde konuşan Kürdistan İslami Toplum Partisi (Komel) Genel Başkanı Ali Bapir, ”Radikalizm dünyanın her tarafında boy gösteren bir olgunudur. Radikalizm her türlü şiddetin önünü açar. Dini esas alan radikalizm örnekleri çokça propagandasını yaptıkları gibi, Allah’ın izinden gitmez, Ona yakınlaşmazlar, aksine Allah’ın tüm rahmet, merhamet ve ilminden uzaklaşırlar.” dedi.

IŞİD’in dini araç olarak kullandığını ve İslam dinini istismar ettiğini dile getiren Bapir, konuşmasına şöyle devam etti:

”IŞİD, İslam dinine büyük bir darbedir, en çok islama zarar veriyor. En çok da Müslümanların başına beladır. Suriye, Irak ve Kürdistan halklarına beladır. Biliyorsunuz; bu örgüt El Kaide’nin türevidir ve onun gibi sakat bir zihniyet üzerine inşa edilmiştir. Radikalizm ve şiddeti yegane yaşam-mücadele yöntemi olarak benimser ki bu da peygamberlerin yaşam ve mücadelesine zıttır.”

Partilerinin IŞİD’e karşı tavrının net olduğunun da altını çizen Kürdistan İslami Toplum Partisi lideri, ”Biz bu örgütü terörist olarak görüyoruz. Amaçlarına ulaşmak için izledikleri yol ve yöntemler terörizmdir. Çünkü İslam, yaşam projesidir, IŞİD’in projesi ise ölüm üzerine kurulmuştur. Terör örgütü yöneldiği tüm bölgelere ölümü, yıkımı ve yok etmeyi götürmüş, hiç bir şeye yaşam imkanı vermemiş, hiç bir inşası olmamıştır. IŞİD bu yaklaşımıyla İslam inancı ve fikirlerine de büyük darbe vurmuştur. Dünya genelinde insanları İslam’dan soğutmuştur.” dedi.

IŞİD’in farklı din ve kültürlere karşı tahammülsüzlüğüne de değinen Ali Bapir şöyle dedi;

”İslam hoşgörü dinidir. Ancak IŞİD, Allah’ın yarattığı farklılıklara ve zenginlliklere karşıdır. Ezdi kadınların kaçırılması, satılması, Hıristiyanların yaşadıkları topraklardan kovulması, suçsuz insanların başının kesilmesi veyakılması, büyük bir insanlık suçu, din suçu ve savaş suçudur.”

2003 yılından önce önemli bir Peşmerge gücüne sahip olduklarını da hatırlatan Bapir, IŞİD savaşıyla birlikte Peşmerge gücü saflarında teröre karşı savaşmak için Kürdistan Bölge Yönetimi’ne baş vurduklarını da söyledi. Ali Bapir, ”Peşmerge kendi vatanını, toprağını ve namusunu koruyor. Zulme karşı direniyor. Bu yüzden savaşta ölen Peşmergeler şehittir.” ifadelerini kullandı.

Konuşmasının sonunda bağımsız Kürdistan’a da değinen Ali Bapir şu ifadeleri kullandı;

”Kürdistan devletinin kurulması için öncelikle siyasal, ekonomik ve askeri koşulların uygun olması gerekiyor. Kürdlerin siyasi ve ekonomik birliğine ve ulusal bir askeri güce ihtiyacı var.

No comments