Breaking News

Kerkük Valisi: Kerkük'te Şii Militanlarına İhtiyacımız Yok

Kurdsat TV’de yayınlanan bir canlı yayında konuşan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim Şii militanların Kerkük şehrindeki mevcudiyetlerini reddetti ve onlara ihtiyaç duymadıklarını ifade etti.

Kurdsat TV’de yayınlanan bir canlı yayında, Şii militanların Kerkük'te görevlendirilmesi söylentileri ile ilgili konuşan Kerkük Valisi Necmeddin Kerim Kerkük şehrinde Şii militanların bulunmadığını açıkladı.

Yanısıra, Necmeddin Kerim Kerkük’ün Kürt Peşmerge güçleri tarafından korunduğunu, IŞİD teröristlerinin gerçekleştirdiği saldırıları bertaraf etmeye muktedir olduklarını ve Şii militanların Kerkük şehrinde görevlendirilmelerine ihtiyaç duymadıklarını ifade etti.

Şii militanların Diyala, Tikrit, Celawla ve Dakuk bölgelerinde insanlık dışı suçlar işledikleri ve büyük vahşetler sergiledikleri yoğun bir şekilde dile getiriliyor.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Mesut Barzani, kısa bir süre önce, Peşmerge Bakanlığı ile İçişleri Bakanlığına Iraklı el Haşid el Şabi Şii militanlarının, IŞİD teröristlerine karşı mücadele etmek amacıyla Kerkük ile diğer Kürt Bölgelerine girmelerine hiçbir şart altında müsaade etmemeleri talimatını verdi.

Nerinaazad

No comments