Breaking News

Kobanê Asayiş Güçleri Genel Komutanlığından açıklama

KOBANÊ – Kobanê Kantonu Asayiş Güçleri Genel Komutanlığı Kobanê kent merkezinin özgürleştirilmesini Kobanêli yurttaşlara kutladı.  Komutanlık gençlere geri dönme çağrısında bulunarak, evlerine dönen yurttaşları da mayınlar konusunda daha temkinli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Kobanê Kantonu Asayiş Güçleri Genel Komutanlığı yazılı bir açıklama yaparak, Kobanê kent merkezinin özgürleştirilmesini Kobanêli yurttaşlara kutladı. Komutanlığın yaptığı açıklamada geri dönme çağrısında bulunarak, yerlerini Kobanê’nin savunmasında almalarını belirtti. Evlerine dönen yurttaşları da mayınlar konusunda daha temkinli olmaları gerektiği uyarısında bulundu.
Kentin asayiş görevinin bölgede devam ettiği belirtilen açıklamada, güvenlik görevlerinin kent ve kentin dışında çalışmalarının örgütlü olduğu ve tüm güçleri ile güvenliği sağlamak amacıyla hareket edildiği söylendi. Açıklamanın devamında ise, halktan çetelerin talan ettiği ve arta kalan eşyaların korunması için Asayiş güçlerine yardımcı olmaları ve aşağıda belirtilen başlıklara göre hareket edilmesi tüm halktan istendi.
- Kobanêli tüm gençlerin Kentin ve köylerinin savunmasında yerlerini almaları için geri dönmeleri ve geri cephelerde durarak YPG/YPJ güçlerine yardımcı olmaları.
- Sınırı kaçak yollardan geçmemeleri ve eğer geçilecekse de Asayiş güçlerinin bilgilendirilerek güvenlikli bir şekilde eve dönebilir.
- Olası bir kazaya geçit vermemek için yurttaşlar cenaze, bomba, füze, havan vb. çetelerin kalıntılarına dokunmamaları.
- Yurttaşlar şüpheli buldukları veya gördükleri şeyleri Asayiş güçlerine bağlı kriz masasını haberdar etmeleri, yine kriz masası ile yurttaşların irtibat sağlamaları için “05387730849 – 05392059177 –  05342438063” bu telefon numaralarında ulaşabilecekleri açıkladı.
(ss)
ANHA

No comments