Breaking News

Kobanê’de 2 köy özgürleştirildi

KOBANÊ – Kobanê kırsalında  YPG/YPJ güçlerinin özgürleştirme hamlesi üç cephede de devam ediyor. Dünden buyana devam eden operasyonlarda 2 köy ve stratejik öneme sahip 3 tepe DAIŞ teröristlerinden özgürleştirilirken, 16 terörist cenazesi ile çok sayıda askeri malzeme savaşçıların eline geçti.
Bölgede bulunan ANHA muhabirleri, YPG/YPJ güçlerinin özgürleştirme operasyonlarının devam ettiğini ve bu kasamda Kobanê’nin güneyinde dün öğle saatlerinde savaşçıların Kon Eftar köyüne eylem düzenlediğini, köyün teröristlerden özgürleştirildiğini ve teröristlere ait bir araçla 120’lik Havan ve 20 adet Havan mermisinin  YPG/YPJ güçlerinin eline geçtiğini bildirdi.
Muhabirler, Kobanê’nin doğusunda da teröristlere yönelik operasyonlarda Akbaş köyünün kurtarıldığını ve Çelebi köy çevresinde teröristlerle yaşanan çatışmada 16 teröristin etkisiz hale getirildiği, cenazelerin YPG’nin elinde bulunduğu ve 3 tepenin de kurtarıldığı kaydedildi. Yine teröristlere ait çok sayıda askeri cephaneye el konulduğu belirtildi.
Kobanê’nin batısında YPG/YPJ güçlerinin dün özgürleştirdiği Beyadê köyüne DAIŞ teröristleri dün gece saldırı girişiminde bulundu. Saldırıyı erken fark eden YPG güçleri sert karşılık verdiği ve çatışmaların şimdiye kadar devam ettiği ve yaşana çatışmalara ilişkin net bir bilgiye ulaşılamadığı aktarıldı.
(ekip/ss)

No comments