Breaking News

Kobanê’ye gidecek 4. Peşmerge birliği hazır

Peşmerge Gücü 4'üncü birliğinin, 27 Şubat günü Kobanê'ye gideceği belirtiliyor. Kente gidecek 4'üncü birlik de 150 Peşmerge'den oluşuyor.

Peşmerge Gücü 4’üncü birliğinin, 27 Şubat günü Kobanê’ye gideceği belirtiliyor. Kente gidecek 4’üncü birlik de 150 Peşmerge’den oluşuyor.

IŞİD’e karşı savaşta YPG güçlerine destek amacıyla giden Peşmerge Güçlerine bağlı 3’üncü birliğin görev süresi doldu. BasNews’in Peşmerge Bakanlığı kaynaklarından aldığı bilgiye göre, kente gidecek 4’üncü birlik yola çıkmaya hazır. Birliğin 27 Şubat Cuma günü yola çıkması bekleniyor.

Peşmerge Bakanlığı’na bağlı 1’ince ve 2’inci Destek Kuvvetleri’ne bağlı bu birlik de diğer birlikler gibi 150 kişiden oluşuyor.

Peşmerge Bakanlığı kaynakları içinde ağır silahlar konusunda uzmanların bulunduğu birliğin niteliği hakkında bilgi vermekten kaçındı.

Kürdistan bölge Başkanı Mesud Barzani’nin talimatı ve Kürdistan Parlamentosu’nun kararı ile ilk Peşmerge birliği 28 Ekim 2014’te Rojava’nın Kobanê kentine geçmişti.

Kobanê’nin çevresindeki köylerde ise IŞİD ile Kürd güçleri arasında çatışmalar sürüyor. BasNews’e konuşan Kobanê Peşmerge Güçleri komutanlarından Feysel Kadir, IŞİD’in bir çok bölgeden çıkarıldığını, mevcut durumda sadece 20 Kürd köyünün IŞİD’in işgali altında kaldığını söyledi.

Kadir, Kürd güçlerinin sürekli ilerlediğini ve yakın zamanda bu köylerinde IŞİD’den temizleneceğini vurguladı.

No comments