Breaking News

Şengal Direnişi Sürüyor: 5 çete öldürüldü

ŞENGAL – Şengal Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde DAIŞ çetelerine yönelik gerçekleştirilen operasyonda 5 çete öldürülürken bir çete üyesi de sağ ele geçirildi. Ayrıca operasyonlarda iki YJA Star gerillasının da şehit düştüğü bildirildi.
HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı yayınladıkları ortak yazılı bir açıklama ile Şengal de son 24 saat içinde gerçekleştirilen operasyonların sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı. Şengal’in Sûka ve Kadîfî mahallelerinde düzenlenen eylemlerde 2 çetenin öldürüldüğünün belirtildiği açıklamada, “Şengali Özgürleştirme Hamlesi çerçevesinde, Sîkiniye köyü, köyü koruyan tepe, iki ayrı tepe ve Geliyê Şilo’da bulunan nizamiye güçlerimiz tarafından kontrol altına alınmıştır. Akşama kadar süren çatışmalarda iki çe öldürülmüştür. Bu çatışmalarda bir adet dürbün ve askeri malzemeye el konulmuştur.”
Malatya doğumlu YJA Star gerillası Kader Korkmaz (Vînar Semsûr) yaşanan çatışmalarda kahramanca direnerek yaşamını yitirdiğini belirten HPG ve YBŞ açıklamasında şu hususları kamuoyu ile paylaştı: “24 Şubat’ta Geliyê Şilo ve Barê bölgelerinde yerleşen çeteler yönelik etkili eylemler gerçekleştirilmiştir. Bu eylemlerde bir DAIŞ çetesi sağ olarak güçlerimiz tarafından yakalanmıştır.
 (lg)
ANHA

No comments