Breaking News

Şengal’de 12 terörist öldürüldü

ŞENGAL – Şengal’de yaşanan çatışmalarda 12 terörist öldürülürken, 13’ü de yaralandı.
HPG Şengal Komutanlığı ile YBŞ Genel Komutanlığı, Şengal’i Özgürleştirme Hamlesi’nin devam ettiğini belirtti.
HPG/YBŞ açıklamasında gerçekleştirilen eylem ve çatışmalara ilişkin şu bilgiler verildi:
“23 Şubat günü saat 10.00 da DAIŞ çeteleri tarafından Bare ve Şilo mıntıkalarına yönelik kapsamlı bir saldırı gerçekleştirilmek istenmiştir. Üç kol halinde saldırıya geçen çetelerin 1.Kolu Geliyê Şilo’ya, 2. Kolu Sîkiniye’ye, 3. Kol ise Dola Xatune mıntıkalarına yönelik saldırıya geçmiştir. Her üç koldan yapılmak istenilen bu saldırıyı fark eden direniş güçlerimiz anında karşı eylemlerle karşılık vererek çetelerin bu saldırı girişimlerini kırmıştır. Özellikle dağ yamaçları ve Dola Xatune hattında yoğun süren çatışmalar ardından çeteler aldıkları ağır kayıplar ile geri çekilmeye başlamıştır. Akşam saatlerine kadar süren çatışmalar ardından DAIŞ çeteleri cenazelerini de alarak saldırı geliştirmek istedikleri tüm alanlardan geri çekilmek zorunda bırakılmıştır.
24 Şubat bugün ise Şehit Şehy Xeyri Mırat anısına HPG-YJAStar, YBŞ ve Şehy Xeyri’ye bağlı güçlerce direniş güçlerimizin geliştirdiği operasyonel hamle başlatılmıştır. Bu operasyonel hamle çerçevesinde çetelerin daha önce elinde bulunan Sîkiniye köyü ve Köyün savunmasını yapan 1 tepe, Geliye Şilo da bulunan 2 tepe ve 1 nizamiye güçlerimizin denetimine geçmiştir. Çeteler bölgeden kaçmak zorunda kalmıştır.
Yaşanan yoğun çatışmalarda net 9 çete öldürülürken 13 çete de yaralanmıştır. Bu çatışmalarda deriniş güçlerimizde herhangi bir kayıp söz konusu olmamıştır.”
HPG/YBŞ, ayı gün saat 14.00’te Suka Jer de, 17.00- 23.00 saatleri arasında da Taxa Minare’deki çetelere yönelik gerillalarca gerçekleştirilen eylemlerde de 3 çetenin öldürüldüğü kaydedildi.

No comments