Breaking News

‘Sonuna kadar YPG’nin yanında olacağız’


DILSOZ DILDAR
TIL TEMIR – Til Temir’de yaşayan halklara mensup yurttaşlar DAIŞ teröristlerine karşı sonuna kadar YPG/YPJ ve asayiş güçlerinin yanında olacaklarını ifade ettiler.
DAIŞ teröristlerinin dün Til Temir’e bağlı Xêbiş ve Til Şamiran köylerine yönelik gerçekleştirdiği saldırılar sonucunda bölgede başlayan çatışmalar bütün şiddetiyle sürerken, buralarda yaşayan yurttaşlarda savunma pozisyonunda örgütlenmeye başladı. Yurttaşlar bölgeyi teröristlerden temizlemek için YPG/YPJ güçlerinin yanında yer alacalarını belirterek bu konuda üzerlerine düşeni yapmaya hazır oldukalarını ifade ettiler.
Til Temir’e bağlı Selheddin mahallesinde oturan Eble Dawê isimli kadın, mahallelerini DAIŞ teröristlerinden koruyacaklarını dile getirerek, teröristlere karşı yurtlarını savunmak için kadınları örgütlediklerini söyledi.
Mihemed Tahir Yunis isimli yurttaş da çatışmaların başlaması ile beraber ortaya çıkacak olağan üstü durumlar için tedbirlerini aldıklarını ve mahallenin girişlerinde kontrol noktaları kurduklarını ifade etti.
Selahattin mahallesinde oturan Fehime Yunis ise Til Temir halkının yurdunu korumak için sonuna kadar YPG/YPJ savaşçılarının yanında olacağını ve onlarla omuz omuza savaşacaklarını söyledi.
(lg)
ANHA

No comments