Breaking News

Til Hemis Operasyonu 23 Şubat 2015

YPG ile YPJ güçleri tarafından başlatılan ve YBŞ’nin de destek verdiği Til Hemis ve çevresini özgürleştirme operasyonu devam ediyor. Şu ana kadar en az 10 köy özgürleştirildi.

YPG-YPJ ve YBŞ güçleri tarafından başlatılan ve Til Hemis köylerini özgürleştirmeyi hedefleyen operasyon 21 Şubat’ta başlamıştı. YPG güçleri Cezire Kantonu’ndan, YBŞ güçleri ise Şengal tarafından harekete geçmişti. Operasyonda şu ana kadar en az 10 köy özgürleştirilirken, çok sayıda DAİŞ çetesi de öldürüldü.

Soran Kürtleri Taburu Komutanı Soran, operasyona ilişkin RojNews’e konuşarak, şunları söyledi: Til Hemis ve çevresine dönük gerçekleştirdiğimiz operasyonun temel amacı, DAİŞ çetelerini yok etmek ve ellerindeki yerleri özgürleştirmektir. Operasyonu güney hattından başlattık ve şimdiye kadar Pir Kasim ve o alanda bulunan 9 köyü daha özgürleştirdik.”


Komutan Soran, Rojava Kürdistan’ına müjdeleri olduğunu belirterek, şunları ifade etti: “DAİŞ çetelerinin elinde bulunan Til Hemis ve çevresindeki köyleri en kısa zamanda kurtaracağımızı müjdeliyoruz. Kürdistan topraklarının savunması bizim sorumluluğumuzdadır ve düşmanın buralarda yaşamasına izin vermeyeceğiz.”

YPG savaşçısı Aras Rojhilatî de Başur ve Rojhilat Kürdistanı’na bir mesaj vererek, şunları dile getirdi: “Rojhilat ve Başur’daki halkımıza mesajım, Rojava’ya destek olmalıdırlar. Askeri ve maddi konularda gerekenleri yapmalarıdır.”


No comments