Breaking News

YPG: Cizirê de 18 köy kurtarıldı

HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi Cizirê bölgesinde YPG savaşçıları ile DAIŞ teröristleri arasındaki çatışmaların sonuçlarını kamuoyu ile paylaştı.

YPG yazılı basın açıklamasında, DAIŞ teröristleri ile YPG savaşçıları arasında Cizirê bölgesinde çıkan çatışmalar sonucunda Qamişlo-Til Hemis ve Hadadê köyü üçgeninde bulunan 18 köyün teröristlerden temizlenerek özgürleştirildiğini belirtti. Çatışmalarda ayrıca 73 teröristin de öldürüldüğü, bir teröristin sağ ele geçirildiği, iki askeri araç ve çok sayıda mühimmata da el konulduğu belirtildi.
Açıklama şöyle:
“Dünyanın başına bela olmuş DAIŞ terör örgütüne yönelik Cizirê bölgesinde 21 Şubat’tan bu yana başlatılan operasyonlar neticesinden ilk gün, Qamişlo, Til Hemis ve Hedadê köyü civarındaki 22 köy teröristlerden temizlenmiştir. Operasyonlarımız aynı bölgede sonraki günde devam etmiştir. Bu operasyonlar neticesinde Xirbet El Baxil a Mezin, Safya, Kemyonê, Ellaya, Damercê, Ûm Izam, Xirbet El Ebid, Wawiyye, Şiwera, Qersê ve Tiwêl köyleri teröristlerden temizlenmiştir.
Operasyonlarda ayrıca Ebu Misheb Şami isimli terörist sağ ele geçilirken, 1 pîck-up, 1 minibus, 1 kamyon, 2 motorsiklet, 2 keleşnîkof, 1 B7 roketatar ve mühimmatı, roketavêja B7 bin adet BCK mermsi 7 adet mayın ve 4 adet telefona güçlerimizce el konulmuştur.
Dün akşa saat 22.00 sıralarında Qamişlo’nun güneybatısında bulunan Ceza kentine yönelik kapsamlı bir operasyon başlatılmış ve operasyon sırasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştır. Teröristlere ağır darbe vuran güçlerimiz netice de Xezaa, Temim, Umeyye, Wail, Küçük ve Büyük Texliba, Rabîa, Selîmê ve Selîmê köylerini teröristlerden temizlemiştir. Burada da çok sayıda askeri malzemeye güçlerimiz tarafından el konulmuştur.
Bölgede operasyonun ikinci gününde 18 köy çetelerden temizlenirken 73 terörist öldürüldü. Bu çatışmalarda ayrıca 2 arkadaşımız son kurşununa kadar kahramanca savaşarak şehit düşmüştür
Qamişlo, Til Hemis ve Cezaa’da ağır darbeler alan teröristler bunun intikamını almak için Til Temir’e saldırmak istemiştir. Ancak güçlerimizin sert karşılık vermesi üzerine bölgede şiddetli çatışmalar yaşanmıştır”
Açıklamada hala yönelik DAIŞ tehdidi bertaraf edilinceye kadar operasyonların süreceği bilgisi verildi.
(lg)

No comments