Breaking News

YPG güçleri Til Hemis’e ilerliyor

QAMIŞLO – Bir süreden beri YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında yoğun çatışmalara sahne olan Til Hemis’in güney ve kuzeyinde YPG’nin ilerleyişi sürüyor. Operasyonun dördüncü gününde Til Hemis’in güney ve kuzeyindeki çok sayıda köy özgürleştirildi. Çatışmalarda 40 DAIŞ çetesi öldürülürken bunlardan 33’ünün YPG’nin elinde olduğu kaydedildi.

YPG Basın Merkezi tarafından yapılan açıklamaya göre YPG güçleri Til Hemis’in kuzey ve kuzeydoğusunda bulunan Hibês, Güney Ebdex, Büyük Ebdex, Hesawiye, Ximis Tehtanî, Biwetix El Cebeliye, Xurmir Fuqanî, Xurmir Tahtanî, Hinwiyye, Midwêl, Xirbet El Ebid ve Hilwiya Biçuk köyleri ile çok sayıda mezra ile yine Til Hemis’in güney ve güneydoğusunda da Hidebiyê, Küçük Hidebiya, Texlib Tahtanî, Texlib Fuqanî, Zihêra, Xewla, Hêmir, Seggar, Ekaz, Batı Ekaz, Xensa köyleri, Xensa benzinliği ve Belqis kavşağını DAIŞ’ten temizledi.
Bu alanlarda yaşanan çatışmalarda 40’ın üzerinde terörist öldürülürken 33 terörist cenazesiyle birlikte, terör örgütüne ait 1 adet doçka aracı, 1 adet ambulans, 7 adet kaleşnikof, 1 adet BKC, 1 adet 12,5 mm’lik doçka ve 3 sandık 12,5 mm doçka mermisi, 1 dürbün, 4 adet B7 roketatar mermisi, 6 mayın, 2 bilgisayar, 1 adet GPS cihazı ve 2 depo dolusu yaşam malzemesi ele geçirildi.
Operasyonlar sırasında 2 YPG savaşçısı da hayatını kaybetti.

No comments