Breaking News

YPG savaşçılarının cenazeleri Urfa’ya gönderildi

HABER MERKEZİ - YPG/YPJ güçlerince Kobanê’nin köylerine yönelik gerçekleştirilen temizlik operasyonlarında çıkan çatışmada yaşamını yitiren YPG’li Abdullah Durmuş (Mêrxas Kato) ve Ferhat Bahşiş (Cudi Gabar) cenazeleri, otopsi işlemleri yapılmak üzere Urfa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Kobanê kent merkezinin DAİŞ çetelerinden temizlenmesinin ardından köylere yönelik temizlik operasyonlarında önceki gün yaşanan çatışmada hayatını kaybeden YPG’li Abdullah Durmuş (Mêrxas Kato) ve Ferhat Bahşiş (Cudi Gabar)’ın cenazeleri getirildiği Suruç Devlet Hastanesi’nden otopsi işlemleri yapılmak üzere Urfa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
YPG’li Durmuş ve Bahşiş’in cenazeleri, Durmuş ve Bahşiş ailelerinin yanı sıra aralarında DBP Suruç ve Beytüşşebap ilçe yöneticileri, Meya-Der yöneticileri ve Beytüşşebap Belediyesi Eş Başkanı Nurettin Ataman’ın da bulunduğu yurttaşlarca sabah saatlerinde Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan YPG’li güçlerden teslim alındı. Durmuş ve Bahşiş’in cenazelerinin getirildiği Suruç Devlet Hastanesi’nde yapılan ön otopsi işlemlerinin ardından, atılan “Şehid Namirin” sloganlarıyla otopsi işlemlerinin yapılması için Urfa Adli Tıp Kurumu’na gönderildi.
Urfa Adli Tıp Kurumu’nda yapılacak otopsi işlemlerinin ardından Abdullah Durmuş’un Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde, Ferhat Bahşiş’in de Şırnak’ta defnedilmesi bekleniliyor.
(lg)

No comments