Breaking News

YPG’den Til Hemîs, Til Temir ve Kobani’ye ilişkin açıklama


HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, Til Hemîs’in ardından YPG güçlerinin Til Berak kasabasında da ilerlemeye devam ettiğini, Til Temir ve kobani’de de çetelere ağır darbeler vurulduğunu bildirdi.
YPG Basın Merkezi yazılı bir açıklama yaparak, Til Hemîs alanı, Til Temir ve Kobani’de DAIŞ çetelerine yönelik eylemlerin devam ettiğini, Til Hemîs bölgesindeki 6 köyün daha özgürleştirildiğini belirtti.
DAIŞ çetelerinin Cizire Kantonu üzerindeki tehdidini bertaraf etmek amacıyla Til Hemis ve çevresinde yürütülen operasyonun 7. gününde başarıyla devam ettiğini ifade eden YPG Basın Merkezi, DAIŞ’ın askeri karargah olarak kullandığı Til Hemis’i dün öğlen saatlerinde özgürleştiren YPG güçlerinin, çetelerin işgali altındaki köylerde ilerleyişini sürdürdüğünü ve dün gece Til Hemis’in kuzeybatısında bulunan Sebîl-İl Kessar, Ebu Twêna, Xwêtla, Ebu Kibêr, Duêc, Hiseniyê ve Fexariya köylerinin çete gruplarından temizlendiğini duyurdu.
YPG açıklamasında “Güçlerimizin Til Hemis ve çevresinde düzenlediği operasyonlarda çetelere ait çok sayıda silah ve cephaneye el koymuştur. Güçlerimiz çetelere ait 3 cenazeyle birlikte 2 adet Panzer, 2 adet kamyon, 1 adet Hammer ve 1 adet Zîl adlı zırhlı araç ile 1 adet 122 mm’lik obüs topu, 3 adet 82 mm’lik havan topu, yedek namlusu ve kaidesiyle birlikte 1 adet 23 mm’lik doçka, 1 adet 12,5 mm’lik doçka kaidesi, 4 adet Bruno tüfek, 22 adet 82 mm’lik havan güllesi, 55 adet 60 mm’lik havan güllesi, 8 adet obüs güllesi, 7 adet katuşa roketi, 2 adet silah dürbünü, 104 adet elyapımı mayın, silah yapımında kullanılan çok sayıda teknik malzeme, cihaz ve sağlık malzemesi ele geçirmiştir” denildi.
YPG Til Berak’ta ilerliyor
YPG, dün gece saatlerinde Til Hemis’in 31 km güneybatısı, Haseke’nin 32 km kuzeydoğusunda bulunan Til Berak kasabasını özgürleştirmek amacıyla yeni bir saldırı başlattığını ve kentte önemli oranda ilerleyen YPG güçleri ile çete grupları arasında şiddetli çatışmalar yaşandığını kaydetti.
Til Temir’de 17 çete öldürüldü
YPG Basın Merkezi açıklamasında ayrıca Til Temir ve Kobani’de de çetelere yönelik eylemler gerçekleştirildiği belirtilerek şu bilgiler paylaşıldı:
“Dün gece Til Temir’in çeşitli noktalarında çete gruplarıyla güçlerimiz arasında çatışmalar yaşanmıştır. Haseke ile Til Temir arasında bulunan Xerîta köyü yakınlarında güçlerimiz çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırı sonucunda 1 askeri araç imha edilmiş, 6 çete üyesi de öldürülmüştür.
Güçlerimiz, Til Hirmiz köyü yakınlarında da sızma girişiminde bulunan çete gruplarını vurmuştur. Burada tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.
Til Temir köprüsü yakınlarında da çete grupları bir saldırı düzenlemek istemiştir. Güçlerimizin karşılık vermesi üzerine alanda bir süre çatışma yaşanmıştır. Yaşanan çatışmalarda 1 adet araç ile 1 adet 23 mm’lik doçka imha edilmiş, 9 çete üyesi öldürülmüştür.”
Kobani’de bir köy özgürleşti, 7 çete öldürüldü
DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen ve zafer aşamasında bulunan Kobanê direnişi 166. gününde devam ettiği hatırlatılan YPG açıklamasında, “Güçlerimiz dün gece düzenlediği bir operasyonla Kobanê’nin batısında bulunan Cedeydê köyünü özgürleştirmiştir. Bu köyde yaşanan çatışmalarda çok sayıda çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz 4 çete cenazesiyle birlikte 10 adet kaleşnikof ve 100 adet kaleşnikof şarjörü, 1 adet BKC, 2 adet B7 roketatar ve 20 adet elbombası ele geçirmiştir” denildi.
YPG açıklamasının devamında şöyle denildi:
“Kobanê’nin doğusunda bulunan Derfilît köyü ve çevresindeki çete saldırıları devam etmektedir. Dün gece çeteler 2 patlayıcı yüklü kamyonla saldırı düzenlemeye çalışmıştır. Güçlerimiz her 2 aracı da çetelerin içinde patlatarak imha etmiştir. Bu alanda yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 1 adet askeri aracı da ele geçirmiştir.
Güçlerimiz Kobanê’nin güneyinde bugün sabah saatlerinde yeni bir operasyon düzenlemiştir. Büyük Ceadê ve Qûbê köylerine yönelik düzenlenen operasyon devam etmektedir.”
YPG, son 24 saat içinde yaşanan çatışmalarda 2 YPG savaşçısının da yaşamını yitirdiğini duyurdu.
(aç)

No comments