Breaking News

2 YPG savaşçısının cenazesi Başur’a uğurlandı

DÊRIK – Til Temir’de çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren YPG savaşçısı Hekar Seîd (Manî Cûdî) ve YPJ savaşçısı Emîna Rêrê (Jiya Cûdî) düzenlenen bir törenle Semelka Sınır Kapısından Başur Kürdistan’a uğurlandı.
Değişik tarihlerde Til Temir’de çıkan çatışmalarda yaşamlarını yitiren YPG savaşçısı Hekar Seîd (Manî Cûdî) ile YPJ savaşçısı Emîna Rêrê (Jiya Cûdî) Dêrik hastanesinde bulunan cenazeleri kalabalık bir kitlenin katılımı ile hastane önünde düzendelenen törenle teslim alındı. Daha sonra oluşturulan bir konvoyla cenazeler Semelka Sınır Kapısına doğru yola çıkarıldı. Burada düzen törende, YPG savaşçıları silah arkadaşları için askeri merasim düzenledi.
Törende konuşan YPJ Bölge Komutanı Roza Dêrik, şehitler sayesinde bu topraklarda yaşamlarını sürdürebildiklerini belirterek, gençlere YPG/YPJ’ye katılmaları için çağrı yaptı.
PYD üyesi Hesen Koçer de yaptğı konuşmada, Ortadoğu ve bölgedeki son siyasal gelişmelere değinerek Kürtlerin yakacak odun gibi diş bazı güçlerin çıkarları için harcanmak istendiğini ancak Kobanê, Til Hemîs, Til Temir, Şengal, Serêkaniyê ve Kerkûk’te ortaya konan direniş sayesinde bu planların boşa çıktığını kaydetti.
Şehitlerin yolundan yürüme sözünün verildiği konuşmalardan sonra cenazeler ailelerine teslim edildi.
Şehitlerin kimlik bilgileri şöyle
İsim Soy isim: Emîna Rêrê
Kod isim: Jiyan Cûdî
Anne: Xanim
Baba: Behroz
Doğum yeri ve tarihi: Mako/1991
Şahadet yeri ve tarihi: Til Temir Xerita Köyü 10 Nisan 2015
***
Hekar Seyid
İsim soy isim: Hekar Seyîd
Kod isim: Manî Cûdî
Anne: Tamiya
Baba: Seyîd
Doğum yeri ve tarihi Helpça / 1985
Katılım Tarihi: 26 Ekim 2014
Şahadet yeri ve tarihi: Til Temir Xerita Köyü/10 Nisan 2015
(lg)



No comments