Breaking News

3 YPG savaşçısının daha kimliği açıklandı

HABER MERKEZİ – Til Temir ve Serêkaniyê bölgelerinde DAIŞ çetelerine karşı devam eden direnişte yşamını yitiren 3 YPG savaşçısının kimlik bilgileri açıklandı.

Resmi internet sitesinde bir açıklama yayınlayan YPG Basın Merkezi, Til Temir ve Serêkaniyê direnişinde yaşamını yitiren 3 YPG savaşçısının kimlik bilgilerini kamuoyuyla paylaştı.
Rojava devriminin her geçen dünyaya daha fazla sesini duyurmayı başarmasının yürütülen mücadele ve şehitlerin canlarını feda etmeleri sayesinde olduğu belirtilen açıklamada, yürütülen direnişin anlatılıp yazılmasına kalem ve defterlerin yetmeyeceği, yine ne yapılsa da köle yaşamdan kurtulmak ve özgürce yaşamak uğruna devrime üç evladını kurban veren ailenin hakkının asla teslim edilemeyeceği ifade edildi.
İnsanlık dışı DAIŞ çetelerinin halkları katliamdan geçirmeyi hedefleyen vahşi saldırılarına karşı YPG savaşçılarının bedenlerini kalkan yaparak eşsiz bir direniş sergilediklerine dikkat çekilen açıklamanın devamında, “YPG savaşçıları, halkımıza ve şehitlerimize verdikleri söze bağlılığın gereği büyük bir fedakarlıkla mücadelesini yürütmektedir. Til Temir ile Serêkaniyê bölgelerinde yürütülen direnişte 3 arkadaşımız hahramanca direnerek şehadete erişmiştir. Bu arkadaşlarımızdan ikisi ise, arap halkının değerli evlatlarındandır. Her üç arkadaşımız şahsında tüm özgürlük şehitlerimizi birkez daha şükranla anarken, anıları önünde saygıyla eğiliyor ve şehit aileleriyle Kürdistan halkına başsağlığı diliyoruz” denildi.
Savaşçıların kimlik bilgileri şöyle:
DILO MELEK 1
Adı soyadı: Dilovan El-Melek
Kod adı: Dilo Gir Faris
Ana adı: Rebîa
Baba adı: Salar
Doğum yeri: Gir Faris
Katılım tarihi: 2013
Şehadet yeri ve tarihi: Til Temir/Menacîr köyü – 24 Nisan 2015
***
SERVAN 2
Adı soyadı: Bunyan El-Nehar
Kod adı: Şervan
Ana adı: Emûşa
Baba adı: Xidir
Doğum yeri: Til Ehmed
Katılım tarihi: 2014
Şehadet yeri ve tarihi: Serêkaniyê – 25 Nisan 2015
***
Siyar1
Adı soyadı: Şaban Kurdî
Kod adı: Şiyar Kurdî
Ana adı: Salha
Baba adı: Silêman
Doğum yeri: Serêkaniyê
Katılım tarihi: 2012
Şehadet yeri ve tarihi: Til Temir/Umeyir köyü  – 24 Şubat 2015
(aç)
ANHA

No comments