Breaking News

IŞİD Kerkük'te kaçırdığı 24 kişiyi infaz etti

IŞİD teröristlerinin, Kerkük’ün Zab bucağındaki evlere baskınlar düzenleyerek kaçırdığı 24 insanı infaz ettiği bildirildi.

IŞİD teröristlerinin, Pazar günü (dün) Kerkük’ün 95 km batısında bulunan Zab bucağındaki (Hawice ilçesi) evlere baskınlar düzenlediği ve aralarında bölgedeki yerel konsey yetkilileri ile Irak güvenlik güçlerinin de bulunduğu 24 insanı kaçırdığı bildirildi.

Kerkük’ten görgü tanıklarının anlatımına göre, IŞİD teröristleri kaçırılan insanları Musul ilini, Musul’un 45 km güneyinde bulunan Beyci’ye bağlayan yol üzerinde infaz ettiler.

Görgü tanıkları, IŞİD teröristlerinin kaçırdıkları insanları Irak güvenlik güçleri ile bağlantı içinde bulunduklarından ve Şii milislerinden oluşan Popüler Seferberlik Güçleri saflarına katılma şüphesi ile suçladıklarını ileri sürdüler.

Kerkük’ün güneybatı bölgeleri 2014 Haziran ayının ortalarından bu yana IŞİD’in kontrolü altında bulunuyor. Bu bölgede Peşmerge güçleri ve Irak güvenlik güçleri ile IŞİD teröristleri arasında bölgenin kontrolünü hedefleyen çatışmalar aralıksız bir şekilde devam ediyor.

No comments