Breaking News

Kobanê ve Cizîr Kantonu’nda çetelere ağır darbe indirildi

HABER MERKEZİ – DAIŞ çetelerinin sızdıkları Kobanê’nin güney batısındaki Til Ebrê köyünden de tümüyle temizleyerek alan üzerindeki hakimiyetini pekiştirdiğini belirten YPG Basın Merkezi, Til Temir’in 17 km batısında bulunan stratejik taş ocakları bölgesinde başlattığı operasyonun devam ettiğini kaydetti.
YPG Basın merkezi,  DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişi 223. gününde devam etmekte olduğunu, önceki gün DAIŞ çetelerinin Kobanê’nin güneybatısında düzenlediği saldırılar ardından güçlerinin başlattığı operasyonun tamamlandığını duyurdu. YPG, güçlerinin çeteleri, sızdıkları Til Ebrê köyünden de tümüyle temizleyerek alan üzerindeki hakimiyeti pekiştirdiğini belirtti.
YPG açıklamasında, “Güçlerimiz dün gece Kobanê’nin doğusunda bulunan Eydanê ve Cindê köyleri arasındaki bölgede çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 3 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz bu alanda çetelere ait 1 adet B7 roketatar ve 5 adet roketatar mermisi, 1 adet kaleşnikof ve 1.000 adet kaleşnikof mermisi, 4 adet elbombası, 1 adet raxt ve 1 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir” dedi.
Stratejik 3 noktada çetelere ağır darbeler indirildi
YPG yaptığı açıklamada, Cizîrê Kantonu’nun batı sınır hattında güçleri ile çete grupları arasında yaşanan çatışmaların devam ettiğini belirtti.
Güçlerinin Til Temir’in 17 km batısında bulunan stratejik taş ocakları bölgesinde başlattığı operasyonun devam ettiğini açıklayan YPG, “Dünkü açıklamamızda güçlerimizin çetelerin denetiminde bulunan 3 stratejik noktayı özgürleştirmesi ardından çetelerin bu alanı geri almak için 5 kez saldırı düzenlediklerini belirtmiştik. Bu açıklamamızdan sonra da çete saldırıları devam etmiş ve çeteler 6 ayrı saldırı daha düzenlemiştir.
Güçlerimizin sert direnişiyle karşılaşan çetelerin bu saldırıları da tümüyle püskürtülmüş ve çetelere ağır darbe vurulmuştur. Dün öğlenden sonra başlayan ve bugün sabah saatlerine dek aralıksız bir şekilde devam eden çatışmalarda tespit edilebilen 7 çete üyesi daha öldürülmüştür. Böylelikle son iki gün içinde  devam eden şiddetli çatışmalarda toplam 34 çete üyesi etkisiz hale getirilmiştir. Zırhlı araç ve ağır silah desteğinde süren ve gece boyunca süren çatışmalar halen aralıklarla devam etmektedir” dedi.
YPG güçlerinin bu operasyonda çetelere ait 16 cenazeyle birlikte 1 adet panzer, 1 adet 12,5’luk doçka, 11 adet kaleşnikof, 4 adet B7 roketatar, 1 adet BKC, 40 adet şarjör, 2 elbombası ile adı geçen silahlara ait çok sayıda mühimmata el koyduğunu kaydetti.

No comments