Breaking News

Şam’da şiddetli çatışma!

HABER MERKEZİ – Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk Kampı’nda Baas rejimiyle DAIŞ çeteleri arasında çatışmalar yeniden şiddetlendi. Başkent Şam’ın diğer birçok bölgesinde de şiddetli açtışmalar yaşanıyor.
Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, başkent Şam ile Suweyda kenti arasındaki yolda yer lanan Beraq bölgesinde muhalif gruplarla Baas rejimi arasında çatışmalar yaşandığını duyurdu.
Çatışmaların sonuçlarına ilşkin herhangi bir bilgi alınmazken, Baas rejiminin savaş uçaklarıyla başkent Şam’ın Cober mahallesini dünden bu yana bombalamaya başladığı öğrenildi.
Öte yandan Filistinli miltecilerin yaşadığı ve DAIŞ çetelerinin saldırılarına maruz kalan Şam’ın hemen güneyindeki Yermuk Kampı’nda da Baas rejimiyle DAIŞ çeteleri arasında çatışma yaşandı. Halen devam eden şiddetli çatışmalara ilişkin anınan ilk bilgilere göre 2 DAIŞ çetesi Baas yanlısı güçlerce sağ yakalandı.
Her iki tarafın da karşılıklı olarak birbirlerinin mevzilerini ve bulundukları alanları havan toplarıyla bombaladıkları, bu iki ateş arasında kalan sivil halkın ise ciddi yaşam ve sağlık sorunlarıyla karşı karşıya olduğu belirtiliyor.
(aç)
ANHA

No comments