Breaking News

Serêkaniyê ve Kobanê’de taziye ziyaretleri

SERÊKANİYÊ/KOBANÊ – 24-25 Nisan’da Serêkaniyê ve Kobanê direniş cephelerinde yaşamını yitiren YPG’li savaşçılar Şeban Kurdî (Şiyar Kurdî), Mezlûm Bekî (Canc Kobanê) ve Heysem Ekar’ı taziye çadırları ziyaret edildi.
SERÊKANIYÊ
Serêkaniyê direniş cephelerinde 24 Nisan’da yaşamını yitiren Arap asıllı YPG savaşçısı Şeban Kurdî (Şiyar Kurdî) için taziye ziyaretleri kabul edildi.
Taziye ziyaretleri Dirbêsiyê’de Şeker salonunda kabul edildi. Yüzlerce yurtta ve Demokratik özerklik kurum temsilcileri taziye salonuna akın etti. Salon YPG savaşçı Şiyar Kurdî’nin posterleri, YPG/YPJ ve TEV-DEM bayrakları ile donatılmıştı. Salondaki halk şehitlere bağlılık sloganlarını haykırdı.
YPG adına Hisên Koçer bir konuşma yaparak, özgürlük savaşçılarını andı, kanlarının son damlasına kadar YPG gücü olarak özgürlük şehitlerinin takipçileri olacaklarını vurguladı.
Özerk Yönetim kurumları adına konuşmalar kurum temsildileri tarafından yapıldı. Konuşmacılar özgürlük Şehidinin ailesine başsağlığı dileklerini iletti. Şehitlerin izinde yürümenin sözünü verdiler.
Taziye ziyaretlerinde YPG’li Şiyar Kurdî’nin ailesi adına kardeşi Zayid Elkurdî bir konuşma yaparak, Şiyar’ın ve arkadaşlarının direnişlerinden başlarının dik olduğunu ve şehitlerin takipçisi olacaklarını belirtti.
 KOBANÊ
25 Nisan’da Kobanê direnişinde emsalsiz bir direniş sergileyerek sonsuzluğa kanat açan özgürlük savaşçıları Mezlûm Bekî (Canc Kobanê) ve Heysem Ekar için açılan taziye çadırına yüzlerce Kobanêli yurttaş akın etti.
Kobanê direnişinde yaşamını yitiren YPG savaşçıları Mezlûm Bekî (Canc Kobanê) ve Heysem Ekar için Kobanê’nin doğusunda yer alan Şêran köyünde taziye çadırı kuruldu. Şehit Aile Kurumu, Mala Gel, TEV-DEM ve Yekîtiya Star üyeleri taziye çadırını ziyaret ederek ailelerine başsağlığı dileklerinde bulundu.
Ziyaret sırasında Şehit Aile Kurumu Yöneticilerinden Faris Etî özögürlük şehitlerinin ailesinden ve tüm şehit ailelerine başsağlığı dileklerini iletti. Etî, “Kürt ve Kürdistan halkının başı sağ olsun. Şehitlerimiz Kürt halkının iradesini dört parçada birleştirdi. Onların sayesinde bizler bugün kendi topraklarımızda yaşayabiliyoruz. Yıllardır birlik bizim için ulaşılamaz dokunulamaz bir hayal olmuştu, ancak bugün görüyor dokunuyor ve hissediyoruz ortaya çıkan bu birliği bu da şehirlerimizin emekleriyle, bizler için ödedikleri bedellerle ortaya çıkmıştır” dedi.
“Özgürlük şehitlerine layık olabilmek için, emeklerini yerde bırakmamak için yeniden fedai bir ruhla bölgeyi işgal girişimlerine karşı koruyup yeniden inşa etmemiz gerekir” diyen Şehit Aile Kurumu üyesi  Kelîme Şahî, genç kadın ve erkeklerin bölgenin savunması için hareket etmeliler ve YPG/YPJ güçlerinin yanında durmaları gerektiğine vurgu yaptı.
(ad)
ANHA



No comments