Breaking News

Türk askeri Rojavalılara işkence yaptı

SERÊKANIYÊ – Türk askerleri, sınırda Rojavalıları öldürmeye devam ederken, bakurê Kurdistan’a geçmek isterken yakaladıkları Arap asıllı Serêkaniyêli beş gence insanlık dışı işkenceler uyguladı.
Serêkaniyê’nin Til Xelef kasabasından Elî İbrahîm Husên (17), Umer Xidir (30), Hemadî Ebdulrezaq (19) ve Îsa Ebduletîf (17) ile Ehmed Casim (16) adlı arap yurttaşlar dün gece Rojava ile Bakurê Kurdistan arasındaki sınırı geçmek isterken türk askerlerince yakalandı.
Ailelerini eçindirmek ve yaşamsal ihtiyaçlarını karşılamak üzere Bakurê kurdistan’a geçmeye çalışan ve askerlerce yakalan her 5 yurttaşa türk askerleri acımsızca işkence uyguladı.
Gençler, askerlerin kalaslar ve zincirlerle kendilerine saldırdıklarını, cep telefonlarına el koyduklarını, üzerlerindeki para, kimlik kartı ve digger tüm eşyaları yaktıklarını belirtti. Gençlerin vücutlarında, türk askerlerinin yaptığı işkencenin derin izleri apaçık görülüyor.
Türk askerlleri ve hükümetinin Rojava halkına yönelik düşmanca tutumu sonucunda bugüne kadar onlarca Rojavalı yurttaş sınrıda ve bazıları kendi topraklarında çiftçilik yaparken, hayvan otlatırken katledildi.
Son bir kaç gün içinde Efrîn bölgesinde de 32 genci gözaltına aldı ve kendilerinden haber alınamadı.
Türk askerleri, iki gün önce (24 Nisan günü) Rojava topraklarında hayvanlarını otlatan Erendê köyünden 3 Efrînliyi taramış ve saldırıda Seydo Reşad Dîko adlı 28 yaşındaki yurttaşı katlederek Seydo Bilal ve Îmad Menan adlı yurttaşları da yaralamıştı.
Bu olaydan bir gün sonra ise, 7 çocuk babası Mihemed Henîf Berazî (42) Bakurê Kürdistan sınırına yakın Efrîn’in Raco ilçesine bağlı Şingiliyê köyünde türk askerlerince katledildmişti.
(aç)
ANHA





No comments