Breaking News

YPG: Goktepe’de 11 çete öldürüldü


HABER MERKEZİ – YPG Basın Merkezi, çete saldırılarına maruz kalan Goktepe’de saldırnın püskürtüldüğünü ve öldürülen 11 çete üyesinden 10’unun cenazesinin ele geçirildiğini bildirdi.
YPG Basın Merkezi, 215. gününde devam eden kobani direnişne ilişkin detayları, yazılı bir açıklama yayınlayarak basın ve kamuoyuyla paylaştı.
YPG Basın Merkezi’nin açıklaması şöyle:
Ernê köyü özgürleştirildi, bir çete sağ yakalandı
“Güçlerimiz dün Kobanê’nin güneyinde çete işgali altında bulunan bölgede yeni bir operasyon düzenlemiştir. Operasyonda hedeflenen Ernê köyü tümüyle çetelerden temizlenerek özgürleştirilmiştir. Bu köy ve çevresinde yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz ayrıca bu köyde 1992 Rakka doğumlu Mustafa Muhammed Fetih El Ubeyd isimli bir çete üyesini de sağ olarak ele geçirmiştir.”
Goktepe’de 11 çete öldürüldü
“Dün gece çete grupları Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Goktepe köyüne yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Şiddetli çatışmaların yaşandığı köyde çete grupları bomba yüklü bir araçla saldırı düzenlemek istemiştir. Bombalı araç güçlerimiz tarafından çetelerin içinde patlatılarak imha edilmiştir. Şiddetli çatışmalar ardından saldırı püskürtülmüş, tespit edilebilen 11 çete üyesi öldürülmüştür.
Güçlerimiz bu alanda 10 çete cenazesiyle birlikte çetelere ait 1 adet Hammer zırhlı araç, 7 adet kaleşnikof ve 56 adet kaleşnikof şarjörü, 2 adet B7 roketatar ve 2 adet B7 roketatar mermisi, 2 adet BKC ve 2 adet BKC zinciri ve 6 adet telsiz cihaz ele geçirmiştir.”
Bir YPG’li yaşamını yitirdi
“Çete saldırılarının püskürtülmesi için büyük bir fedakarlık sergileyen bir yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır.”
Xanê köyünde çetelere saldırı
“Güçlerimiz ayrıca dün gece aynı cephede bulunan Xanê köyü yakınlarında konumlanan çete gruplarına yönelik bir saldırı düzenlemiştir. Saldırıda çetelere ait bir araç, üzerindeki doçka silahıyla birlikte imha edilmiştir. Bu saldırıda tespit edilebilen 2 çete üyesi öldürülmüştür.”
(aç)
ANHA

No comments