Breaking News

YPG/YPJ ve Burkan El-Fırat’tan ortak açıklama



DÎCLE MÛSA
KOBANİ – Kobani’nin güneyinde ortak operasyonlar düzenleyen YPG/YPJ ve Burkan El-Firat güçleri, yaptıkları ortak açıklamayla operasyonlarının bölge tümüyle çetelerden temizleninceye kadar devam edeceğini bildirdi.
Kobani’nin güneyinde direniş yürüten YPG/YPJ ve Burkan El-Firat yöneticileri, 10 gün süren operasyonun ardından dün özgürleştirilen kantonun 50 km güneyindeki Qirat köyünde basına ortak bir açıklama yaptı.
Açıklamada YPG komutanlarından Heqî Kobani, YPG/YPJ güçleri ile Özgür Suriye Ordusu’na bağlı bazı tugayların katılımıyla 10 gün önce “şehitlerin intikamı operasyonları”nın başlatıldığını belirterek, “bu operasyonların siyasi, askeri ve ulusal amaçları vardır. Halkların kardeşliği adına temel amacımız, din, mezhep ve etnik yapı adı altında saldıran DAIŞ çetelerini bu topraklardan söküp atmak ve Girik şehitleri Şehîd Êvar, Egîd, Demhat, Şiyar ve tüm özgürlük şehitlerimizin intikamını almaktır” dedi.
Heqî Kobanê konuşmasını şöyle sürdürdü:
“YPG ve Burkan El-Firat savaşçıları olarak yrudumuzun özgürleşmesi ve Demokratik bir Suriye için canlarını feda eden tüm yoldaşlarımıza söz veriyoruz ki, bu topraklarımızda bir tek çete yaşamayıncaya kadar operasyonlarımız sürecektir”.
Burkan El-Firat’a bağlı Siwar El-Reqqa Tugayu komutanlarından Ebo Setof da basın açıklamasında şunları söyledi: “Bizler Burkan El-Firat güçleri olarak bölgemizde DAIŞ çetelerini temizleme operasyonları yürütüyoruz. Kürtler ve Araplar arasında hiçbir fark ve ayrım yoktur, hepimiz kadeşiz. Şehitlerimizin intikamı için çeteler3, Esed’e bağlı takımlardan biri olan Bağdadi’ye karşı savaşıyoruz.”
YPJ komutanlarından Engîzek Kobani de yaptığı konuşmada Kadın Savunma Güçleri olarak, bölge topraklarının savunulması için sergilenen direnişte canlarını feda eden kadın şehitlerin intikamını almak için savaştıklarını hatırlatarak “şehitlerimizin ruhları önünde söz veriyoruz: DAIŞ çetelerinden bir teki bile bu topraklarda olduğu sürece, şehitlerimizin çizgisini takip ederek operasyonlarımızı sürdüreceğiz” dedi.
 (aç)
ANHA

No comments