Breaking News

10 özgürlük savaşçısı son yolculuklarına uğurlandı

KOBANİ/DIRBÊSIYÊ – DAIŞ çetelerine karşı devam eden direnişte yaşamlarını yitiren 4 YPG savaşçısı Kobani’de, 4 özsavunma gücü üyesi ve bir YPG’li Dirbêsiyê’de, bir asayiş üyesinin cenazesi de Serêkaniyê’de düzenlenen törenlerle son yolculuklarına uğurlandı.


Dirbêsiyê’de 5 direnişçiyi binler uğurlandı
23 Şubat 2015’te DAIŞ çetelerinin Til Temir saldırısında yaşamlarını yitiren yitiren YPG savaşçısı Raşid El-Ehmed ile özsavunma gücü üyeleri Ehmed Badînî, Basil Derwîş, Ehmed Mehmûd û Îsmaîl Elî’nin cenazeleri, Dirbêsiyêde düzenlenen törenle Şehid Rustem Cudi mezarlığında toprağa verildi.
Törene Cizîr Kantonu Yürütme Meclisi Başkanı Ekrim Hiso’nun da aralarında bulunduğu hükümet temsilcileri, TEV DEM, Yekitiya Star, PYD ve diğer siyasi parti temsilcileriyle bölgedeki köy ve kasabalardan gelen binlerce yurttaş katıldı.
Cenaqzeleri almak üzere Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan binlerce kişi “şehid Namirin” sloganları haykırarak YPG/YPJ ve TEV DEM bayrakları taşıdı. Cenazeleri buradan alan kitle, araçlardan ouşan bir konvoyla Berkevirê köyüne doğru yola çıktı.
Asayiş üyesi için Serêkaniyê’de tören
Serêkaniyê halkı da Cizîr bölgesindeki direnişte 21 Mayıs günü Serêkaniyê’ye bağlı Kisra kontrol noktasında görevi başındayken yaşamını yitiren asayiş üyesi İsmaîl Xelîl için bir uğurlama töreni düzenledi.
Asayiş üyesinin cenazesini Roj hastanesinden alan kitle, sloganlarla Dirbêsiyê’deki Şehit Rustem Cudi mezarlığına doğru uğurladı.
Mezarlığa giden yolda SerÊkaniyê ve Dirbêsiyê’den gelen her iki konvoy birleşti. Araçlardan inen halk, 6 direnişçinin tabutlarını omuzlara alarak sloganlarla mezarlığa kadar yürüdü.
Mezarlıkta savaşçılar için askeri tören düzenlenerek devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Törende konuşan Yürütme Meclisi Başkanı Ekrem Hiso, YPG/YPJ güçlerinin Komytan Rubar hamlesinde elde ettiği başarıları kutlayarak selamladı.
Hiso, tüm Rojava halkını da Bakurê Kurdistan’daki tarihi sürecin arkasında durmaya çağırarak, “Kürt halkının Bakur’daki başarısı her dört parça Kürdistan’ın başarısı oacaktır” dedi.
Savunma Konseyi Başkanı Ebdulkerîm Sarûxan da yaşamını yitiren bu savaşçıların insanlık düşmanı çetelere karşı kahramanca savaşarak canını feda ettiğini belirterek “mücadelelerine sahip çıkacağız” dedi.
Törende Suriye Kürtleri Sol Partisi, TEV-DEM ve Til Temir Şehit Aileleri Kurumu adına da konuşmacılar YPG/YPJ direnişini selamlayan ve şehitere bağlılık içeren konuşmlara yaptı.
Konuşmaların ardından 6 direnişçinin cenazeleri sloganlarla toprağa veridi.
4 savaşçı Kobani’de toprağa verildi
Kobani’de ise, yüzlerce kişinin katıldığı törenle, 30 Eylül 2014’te Kobani’nin doğusunda yaşamını yitiren YPG/YPJ savaşçıları Sakîne Qarî (Gulbuhar Kobanê),  Mihemed Şêx Salih (Qendîl Kurdistan), Şêrîn Hesen (Viyan Rustem) ve Medîne Muslim’in (Roj Kobanê) cenazeleri, alan özgürleştikten sonra defnedildikleri yerlerden alınarak Termik köyündeki Şehit Dicle Mezarlığında toprağa verildi.
Cenazeleri almak için kanton Yürütme Konseyi Eşbaşkanı Enwer Muslim ve PYD eşbaşkanı Asya Abdullah’ın da aralarında bulunduğu yüzlerce kişi Şehit Aileleri Kurumu önünde toplandı. YPG bayrakları ve Kurdî semboller taşıyan kitle “Şehid Namirin” sloganlarıyla cenazeleri alarak Termik köyündeki Şehîd Dîcle Mezarlığına doğru yürüyüşe geçti.
Burada düzenelen törende konuşan PYD Eşbaşkanı Asya Abdullah, YPG/YPJ savaşçılarını bölgeyi ve halkı savunmak için sergiledikleri eşsiz direnişe vurgu yaparak Kobani direnişiyle kürt halkının yeni destansı tarihi yazılmıştır. Bu tarih, bu direnişçilerimizin canları, kanları pahasına yazılmıştır” dedi.
Ardından Enwer Muslim, Kobani’de özgürlüğün, demokrasinin ve halklar arasındaki kardeşlik bağlarının direniş ve verilen ağır bedellerle kazanıldığına dikkat çekerek, “Bu şehitlerimize minnettarız. Bu değerler, temel insanlık değerleri olup özgürlüğün direnişle kazanıldığını bizlere ve tüm dünyaya öğrettiler. Bugün soluduğumuz özgürlük havası ve bu topraklarda inşa edilecek olan halk demokrasisi, şehitlerin bizlere mirası ve emanetidir.Bu emaneti koruyup savunmak için herkes YPG/YPJ güçlerine daha fazla destek vermelidir” dedi.
Daha sonra Şehit Aileleri Kurumu adına Ayşe Efendi de tüm analara çağrıda bulunarak “çocuklarınıza bakın; onlar, bugün kanlarıyla her dört parçadaki kürt halkının onur tarihini kendi al kanlarıyla yazıyorlar” dedi.
Konuşmaların ardından “Şehid Namirin” sloganları ve zılgıtlar arasında 4 YPG savaşçısının cenazeleri toprağa verildi.
(ekip/aç)
ANHA





No comments