Breaking News

2 YPG savaşçısı son yolculuğuna uğurlandı

KOBANİ – Kobani’nin güneyinde DAIŞ çetelerine karşı yürütülen mücalede yaşamını yitiren YPG savaşçıları Welat Şêrawî ve Fewaz Qehreman Emîn’in cenazeleri törenle toprağa verildi.
Kobani’nin güney cephesindeki Qil Heydê köyüne yönelik DAIŞ çetelerinin saldırılarına karşı devam eden direnişte 9 Mayıs günü yaşamını yitiren YPG savaşçıları Nadîn Nebo (Welat Şêrawî) ile Fewaz Qehreman Emîn’in cenazeleri, yüzlerce kişi tarafından Şehit Aileleri Kurumu’ndan alınarak araçlara konuldu ve araç konvoyu eşliğinde Termik köyündeki Şehit Dicle Mezarlığı’na götürüldü.
Bu akşam saatlerinde mezarlığa yetişen kitle, mearlık girişinde girişinde cenazeleri omuzlayarak şehitliğe kadar yürüdü.
Şehitlikte askeri tören düzenlenerek devrim şehitleri anısına saygı duruşunda bulunuldu. Ardından Şehit Aileleri Kurumu adına konuşan İzet Hemo, tüm şehit ailelerine ve Kürditan hakına başsağlığı diledi. Hemo, YPG’nin halka verdiği sözün bugün gerçekleştiğini belirterek “YPG Kobani kent merkezini, mahalle ve köylerini DAIŞ çetelerinden temizledi. Kobani’nin batısnı özgürleştirme hamlesi daha devam ediyor. Herkes YPG/YPJ şehitlerine sahip çıkmalıdır” dedi.
Törende Kobani Savunma Konseyi Başkanı İsmet Şêx Hesen de bir konuşma yaparak “kimse savaşın sona erdiğini düşünmemelidir. Rojava’da, özelde de Kobani’de YPG/YPJ güçlerinin direnişi sürüyor ve bu görkemli direnişte her gün şehit veriyoruz. YPG adına herkesi, özellikle dışarıda olan tüm gençlerimizi Kobani’ye dönüp YPG’ye katılmaya çağırıyorum” dedi.
Konuşmalardan sonra YPG savaşçılarının cenazeleri “Şehîd Namirin” sloganlarıyla toprağa verildi.
9 Mayıs’ta yaşamını yitiren savaşçılarda YPG’li Nadîn Nebo (Welat Şêrawî) 1993 yılında Efrîn’ bağlı Kemarî köyü doğumlu. Fewaz Qehreman Emîn de 1991-Kobanê/Bilik köyü doğumlu.
 (ef/aç)
ANHA

No comments