Breaking News

3 YPG’linin cenazesi toprağa verildi

HESEKÊ  3 Mayıs’ta Til Temir direnişinde yaşamını yitiren 4 YPG’linin cenazesi toprağa verildi.
4 Mayıs’ta Til Temir ve Hesekê arasında kalan Xerîta  köyü direnişinde yaşamlarını yitiren  YPG savaşçıları Sitim El-Ebdela (Nûman Heseke), Rênas Humêdî (Çekdar Rojava) Roham Memmo’nun (Dijwar Heseke) cenazeleri Hesekê Şehit Aile Kurumu önünden Hesekê ve ona bağlı köylerde yurttaşlar tarafından alınarak, oluşturulan araç konvoyu ile Hesekê’nin dawidiyê köyünde bulunan Şehit Dijwar mezarlığında defnedilmek üzere yola çıkarıldı.
Cenaze konvoyu şehitlik yolunda savaşçıların cenazelerini omuzlayarak sloganlar eşliğinde şehitliğe doğru yürüdü. Şehitlikte bir tören düzenlendi.
Devrim şehitleri anısına saygı duruşuyla başlayan tören ardından, konuşmalar yapıldı.
Cizîr Kantonu Yasama Meclisi Divan Kurulu üyesi Ekrem Mehşûş: “Arap gençlerinin YPG saflarına katılması gerekir.  DAIŞ çetelerine halkların kardeşliğine karşı uygulamalarına karşı seferberlik ilan etmeliler” dedi.
TEV-DEM Yürütme Kurulu üyesi Ebduselam Ehmed, Hesekê sakinleri olmak üzere tüm bölgenin çetelere karşı direnişi kutladı. Ehmed, çetelerin saldırılarının ne kadar şiddetli olursa olsun YPG/YPJ güçlerinin karşılık verdiğini ve tüm bölgeyi bu melanetten koruduğunu kaydetti.
Yekîtiya Star Örgütü adına Yisra Ilyas, bölgedeki tüm halklara çağrıda bulunarak, YPG/YPJ saflarına katılıp çetelere karşı direnişte yer almalarını söyledi. Yisra Ilyas, çetelerin Til tEmir ve Serêkaniyê’deki çete saldırılarının YPG güçleri ile ortak güçlerinin direnişiyle boşa çıkarıldığını ve bölge halkının kazandığını kaydetti.
Yapılan konuşmalar ardından, savaşçıların kimlik bilgileri okunarak şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi.
Ardından savaşçıların cenazeleri zılgıtlar ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.
(ekip/ad)
ANHA





No comments