Breaking News

5 YPG savaşçısının cenazeleri toprağa verildi

KOBANÊ/DÊRIK – DAIŞ çetelerine karşı sürdürülen mücadelede yaşamını yitiren 2 YPG savaşçısı Kobani’de, 3 YPG savaşçısı ise Dêrik’te dü,zenlenen törenlerle toprağa verildi.
DÊRIK
Til Temir-Hesekê arasında yaşanan çatışmada 20 Nisan’da yaşamını yitiren YPG savaşçısı Ismaîl Mihemed Zadî, 30 Nisan’da aynı bölgede yaşamını yitiren İbrahîm Muradî ( Xeyrî Cûdî) ile Başurê Kurdistan’da tedavi görürken 4 Mayıs’ta yaşamını yitiren YPG’li Mistefa Subhî’nin (Rizgar Kobani) cenazeleri, Dêrik’te düzenlenen törenle toprağa verildi.
Dêrik Hastanesi’ndeki cenazeleri almak üzere toplanan binlerce kişi sık sık “Şehid Namirin” sloganları haykırdı. Cenazeleri hastaneden alan kitle araç konvoyuyla Şehîd Xebat Dêrik Mezarlığına doğru yola çıktı. Mezarlık yolunda vcenazeleri araçlardan indirip omuzlayan kitle mezarlığa kadar yürüdü.
Mezarlıkta devrim şehitleri anısına bir dakikalık saygı duruşuyla askeri tören düzenlendi.
Törende YPG bölge komutanlarından Nûrhak Pinar bir konuşma yaparak, uğurlanan iki savaşçının Rojhilatê Kurdistan’dan olduğuna dikkat çekerek direnişte yaşamını yitiren tüm YPG savaşçılarının ailelerine başsağlığı diledi.
TEV-DEM yöneticilerinden Aras Kardox da yaptığı konuşmada 9 Mayıs’ta İran rejimi tarafından idam edilen 5 kürt siyasetçinin şehadetlerinin 5 yılınan girdiğini hatırlatarak tüm Kürdistan şehitlerini saygı ve minnetle andıklarını söyledi. Kardox, YPG savaşçıları Xeyrî Cudî ile Lewend Şiyar’ın da Elî Heyderîyan, Ferzad Kemanger ve Şirîn Elemhûlî’nin iznde yürüdüklerini ve şehadete ulaştıklarını kaydetti.
Kardox, İran rejiminin Ferinaz şahsında kürt halkına yönelik kirli syasieti ve saldırılarını da lanetleyerek bunun insanlık dışı olduğunu ifade etti.
Konuşmalar adından şehitlerin sicilleri okunarak şehadet belgeleri ailelerine teslim edildi. Daha sonra cenazeler, zılıgıt ve sloganlar eşliğinde toprağa verildi.   
Kobani’de iki savaşçı son yolculuğuna uğurlandı
Kobani’de yüzlerce yurttaş, 9 Mayıs’ta yaşamını yitiren YPG savaşçıları Arif Şahîn (Şahîn Şahîn) ve Fethî Şêxo’nun (Zinar Kobani) cenazelerini törenle toprağa Verdi.
Şehit Aileleri Kurumu önünde toplanan yüzlerce Kobanili cenazeleri alarak Şehit Dicle mezarlığına doğru yola çıktı.
Mezarlıkta yapılan törende Şehit Aileleri Kurumu adına Faris Etê, Kobani yönetimi adına Şervan Muslim birer konuşma yaptı. Ailelere bağsağlığı dileyen konuşmacılar kürt halkının asla çetelere boyun eğmeyeceğini belirtti.
YPG’li Şahîn Şahîn’in ailesi adına söz alan kardeşi Ferîdun Şahîn ise tüm şehit ailelerine başsağlığı diledi ve “Şahin kardeşim de ablası şehîd Peyman’ın izinde yürüdü. Ona sözümdür; silahını asla yerde bırakmayacağım” dedi.
Konuşma ardından cenazeler toprağa verildi.
(aç)
ANHA


No comments