Breaking News

8 savaşçının canezesi Başur’a uğurlandı

DÊRIK – Rojava’da devam eden direnişte yaşamnı yitiren 8 YPG ssavaşçısının cenazesi, Dêrik ve Sêmalka’da düzeblenen törenlerle, Bakur’da memleketlerinde toprağa verilemek üzere Başûrê Kurdistan’a ulaştırıldı.
Bi armanca beşdarbûna merasîma oxirkirina cenazeyên 8 cangoriyên azadiyê yên YPG’ê û YPJ’ê ku di berxwedana rojavayê Kantona Cizîrê de jiyana xwe ji dest dabûn, bi sedan welatiyên bajarê Dêrikê, deverên li pêşiya nexweşxaneya bajarê Dêrikê kom bûn.
DAIŞ çetelerine karşı Til Temir ve Hesekê cephelerinde yürütülen direnişte yaşamlarını yitiren YPG savaşçıları Ciwan Şiyar (İsmail Dere), Çiyager Koçer (Ahmet Aşkara), Demhat Mahsum (Ferman Şahin), Gabar Dersim (Hüseyin Tutuman), Hêvî Gever Marînos (Songül Kurt), Kendal Baz (Vedat Yıldız), Kahraman Gever (Seracettin Çelik) ve Bahtiyar Amed’in (Mehmet Sadık) cenazeleri Dêrik, Berav ve Koçerat bölgesinden gelen yüzlerce yurttaş tarafından “Şehid Namirin” sloganlarıyla hastaneden alındı.
YPG/YPJ bayrakları ve şehit posterleri taşıyan kitle, cenazeleri araçlara yerleştirdikten sonra onlarca araçlık bir konvoyla Sêmalka’ya doğru hareket etti.
Sêmalka Kapısı’na vardığında YPG’liler için askeri tören düzenlenerek saygı duruşunda bulunuldu.
Törende YPG/YPJ güçleri adına Roza Dêrik ve TEV DEM yönetimi adına da Evîn Xelef birer konuşma yaptı. Kürt halkının özgürlük mücadelesinde şehitlerin yeri ve sürdürülen direnişteki emeklerine vurgu yapan konuşmacılar, YPG güçlerinin bugün insanlık ve tüm kürt halkı adına çetelere karşı direndiğini, insanlık onuru ve halkın kazanımlarını koruduğunu belirtti.
Konuşmalar ardından 8 savaşçının şehadet belgeleri okunarak cenazeleri Bakurê Kurdistan’a ulaştırışlmak üzere Sêmalka Sınrı Kapısı’ndan Başurê Kurdistan’a ulaştırıldı.
8 savaşçınını cenazesi buradan da Xabur Sınır Kapısı’ndan Bakurê Kurdistan’a gönderilecek.
YPG savaşçıları, otopsi işlemleri ardından memleketlerinde düzenlenecek törnelerle toprağa verilecek.
(aç)
ANHA

No comments