Breaking News

Aliya’da 8 köy ve 4 mezra çetelerden temizlendi

TIL TEMIR – YPG güçlerinin Til Temir’in Aliya bölgesinde köylülerin talebi üzerine DAIŞ çetelerine yönelik düzenlediği eylemde, 8 köy ile 4 mezra özgürleştirildi.
Çatışma bölgesindeki ANHA muhabirlerinin verdiği bilgilere göre, YPG/YPJ güçleri Til Temir’in kuzey-batısında yer alan ve Serêkaniyê ile Til Temir arasında bulunan Aliya bölgesindeki köylülerin talebi üzerine dün gece DAIŞ çetelerine yönelik bir eylem düzenledi.
Saat 01.00’da başlayan eylemin ardından bölgede şiddetli çatışmalar yaşanırken, bugün sabah saatlerine kadar devam eden çatışmaların sonucunda Elmaha, Dişo, Siraç, Hela, Behama, Effan, Keşke ve Gişat köyleri, Rezazê tepesi ve 4 mezra çetelerden temizlendi.
Çatışmalarda üzerinde 12.5’luk doçka bulunan bir araç ile askeri bir araç da imha edildi. Çok sayıda çetenin öldürüldüğü çatışmalarda, 5 çete üyesinin cenazesi de YPG güçlerinin eline geçti.
Öte yandan uluslararası Koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları da dün gece bölgedeki çete mevzilerine yönelik bombardıman gerçekleştirdi.
(ekip/aç)
ANHA

No comments