Breaking News

Arap Şavaşçı: YPG insanlığı savunuyor

RIZGAR ADANMIŞ/ASYA İSMAİL
SERÊKANIYÊ – Arap asıllı YPG savaşçısı Dilşêr Til Temir billur sesiyle arkadaşına şarkılar söylerken, insanlık değerlerini direniş cephelerinde savunma coşkusuyla çevresine de moral vermeyi ihmal etmiyor.
2013 yılında YPG saflarına katılan Arap asıllı Dilşêr Til Temir’in babası ve bir kardeşi de YPG’li.  Arkadaşları arasında billur sesiyle tanınan Dilşer Til Temir Arap kültürüne has şarkılarıyla bir yandan Kürtlerin öncülüğünü üstlendiği Rojava halk devrimi içerisinde kültürel değerlerini temsil etmekte ve söylediği şarkılarla arkadaşlarına moral vermekte.
Rojava’da çatışmalı süreç başlayınca, bölge halkını savunan tek gücün YPG olduğunu görünce katılma kararı aldığını belirten direniş savaşçısı Dilşer şöyle devam etti, “İşte bu gerçekliği görmekle birlikte YPG saflarına katılmak istedim. Çünkü bölgemi ve insanları seviyorum.” Halkını, halkları sevmenin bir sorumluluğunun olduğunu da gören, anlayan YPG’li Dilşer, Rojava’da halkların ortak yaşamını tehdit eden çetelere karşı direnmekle bu sorumluluğu yerine getireceğini ifade etti.
“Otel odalarında yatıp kalkan, ülkesini terk eden ve söz de ülke severler” diye tabir ettiği, ‘ülkemizi seviyoruz’ gibi telaffuzlarda bulunanlar hakkında da konuşan Dilşer şunları söyledi, “Böyle kişiler ülke temsilini yapmaz. Sadece YPG/YPJ, Asayiş ve Rojava devrimi içerisinde yer alanlar, canını ülke sevgisiyle kurban edenler bu toprakların gerçek temsilcisi ve savunucusudur. Yine kimin ne kadar gücü varsa ülke için devreye koymalıdır.”
YPG kişilik inşaatına irade kazandıran adres
YPG’ye katıldıktan sonra kişiliğinde büyük bir değişimin olduğunu kaydeden Dilşer, “Kişiliğimi iradeye kavuştu. Ülkemi çetelerden koruyabilmek için YPG duygu ve düşüncemde böyle bir kişiliği ortaya çıkardı. Yönümüz ölüme dönük olsa bile bunun özgür yaşam değerleri için olduğunu bildiğimizden ölümden korkmuyoruz” dedi.
Rojavalı halklar arasında hiçbir farkın olmadığını vurgulayan YPG’li Dilşer, her şey ruh birliği temelinde geliştiğini ve bölge savunmanın hiçbir ayrım gözetmeksizin gerçekleştiğini belirtti.
Kardeşliği temsil eden, ortak yaşamı oluşturan, bölgenin savunmasını yapabilen ve bölgeye yönelik saldırılara karşı durabilen gücün YPG olduğunu vurgulayan Dilşer, YPG’nin insanlığın özünü temsil ettiğini söyledi.
Kültürel yozlaşmaya karşı, kültürel değerlerin korunduğu renkli bir oluşumla devrimin inşa temellerinin atıldığı Rojava halk devrimi içerisinde kendi hakikatini görebildiğini belirten Dilşer, tüm gençleri YPG/YPJ saflarında yer almaya, direnişe katılmaya çağırdı.
(ad)
ANHA

No comments