Breaking News

Çeteler cenazelerini yakıyor!

HESEKÊ/SERÊKANIYÊ – YPG/YPJ savaşçılarının operasyonlarında  ağır kayıplar veren DAIŞ çeteleri, Til Mecdel köyünde saklayamadıkları 4 çetenin cenazesini yakarak kaçtı. Mesred köyü ve Boxa tepesinde ise 21 çete üyesi öldürüldü.
Çatışma bölgelerindeki ANHA muhabirleri, dün başlayan şiddetli çatışmalar ardından gece saatlerinde Til ile Temir û Hesekê arasında yer alan Til Mecdel köyü çetelerden temizlenerek özgürleştirildi. Çok sayıda kayıp veren çeteler mevzilerini bırakıp kaçmak zorunda kaldı. Kaçan çeteler, saklayamadıkları 4 çete cenazesini de yaktı.
Hesekê-Til Temir arasındaki Mesred köyünde de dün gece YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda çeteler büyük kayıplar verirken 6 çete cenazesiyle çok sayıda cephane de YPG savaşçılarının eline geçti.
Çete saldırısı püskürtüldü
Til Temir-Serêkaniyê arasındaki alanda ise, DAIŞ çeteleri dün gece Serêkaniyê’nin 25 km güneyinde yer alan ve iki gün önce YPG güçlerince özgürleştirilen Qeşqa ve Hela köylerine yönelik saldırı girişiminde bulundu. Dün gece yarısı bombalı araçlarla gerçekleştirilmek istenen çete saldırısı boşa çıkarıldıktan sonra şiddetli çatışmalar yaşandı. Sabah saatlerine kadar devam eden ve çetelere ağır darbelerin vurulduğu çatışmaların detaylarına ilişkin bilgiye ulaşılamadı.
Aynı bölgede yer alan Boxa tepesi’nde de halen devam eden şddetli çatışmalarda şu ana kadar 15 çete üyesi öldürüldü.
Öte yandan uluslar arası koalisyon güçlerine bağlı savaş uçakları da DAIŞ çetelerininmevzilerini ve bazı üs alanlarını bombaladı. Bombardımanda doçka yüklü 4 çete aracı imha oldu.
(ekip/aç)
ANHA





No comments