Breaking News

Çetelerin 2 tankı ele geçirildi, 6 araç imha edildi

TIL TEMIR –  Til Temir ve Hesekê yolu üzerinde YPG/YPJ güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında dün sabah başlayan ve devam eden çatışmalarda çetelere ait bomba yüklü 6 araç YPG güçleri tarafından imha edilirken, 2 tank da ele geçirildi.
DAIŞ çeteleri dün (30 Nisan) sabah saatlerinde Til Temir ve Hesekê yolu üzerinde bulunan Til Cedaya ve Xerîta köylerine saldırı düzenledi. Saldırılara karşılık veren YPG/YPJ güçleri ile çeteler arasında şiddetli çatışmalar çıktı.
Bölgede bulunan ANHA muhabirinin verdiği bilgilere göre, şimdiye kadar devam eden çatışmalarda, dün gece Til Ruman köyü çevresinde yoğunlaşan çatışmalarda çetelerin ağır darbe aldığını, bunun üzerine bomba yüklü 6 araçla intihar saldırısı düzenlemek istediklerini bildirdi. Muhabirler çetelere ait bomba yüklü her 6 aracında hedefine ulaşamadan YPG/YPJ güçleri tarafından imha edilerek patlatıldığını kaydetti.
Muhabirler, yaşanan çatışmalarda çetelere ait 2 Tank YPG savaşçılarının eline geçti. Çatışmalar devam ettiği için net bir bilgiye ulaşılamadı.
(dy/ad)
ANHA





No comments