Breaking News

DAIŞ çeteleri Hesekê’nin güneyine saldırdı

HESEKÊ – DAIŞ çetelerinin bugün sabah saatlerinde Hesekê’nin güneyindeki Dawidiyê köyüne saldırması üzerine çetelerle Baas güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
Hesekê’deki ANHA muhabiri, bugün sabah saatlerinde DAIŞ çetelerinin ağır silahlar ve tanklarla Hesekê’nin 15 kilometre güneyinde yer alan ve rejim güçlerinin kontrolündeki Dawidiyê köyüne saldırdığını bildirdi. Bölgede DAIŞ çeteleri ve Suriye rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı.
Bu çatışmalarda rejim güçlerinin DAIŞ çetelerine ait bir tankı imha ettiği ve bunun üzerine çetekerin bölgeden geri çekilmek zorunda kaldıkları öğrenildi.
Çatışmaların şiddetini yitirdiği bölgede şu an sesizlik hakim.
Çeteler dün de aynı yere saldırdı
Dün de DAIŞ çeteleri, Hesekê’nin güneyinde yer alan ve rejimin kontrolünde olan Dawidiyê ve Werd Şuqir köylerine saldırmış, DAIŞ çeteleri ve rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanmıştı. Saat 16.00’a kadar süren çatışmada 50’den fazla rejim askeri ve destekçileri ölürken onlarcası da yaralandı.
Saldırıdan sonra gece saatlerinde Baas rejimi savaş uçaklarıyla çete mevzilerini yoğun bir şekilde bombaladı.
Kent merkezine havan topu saldırısı
DAIŞ çeteleri havanlarla Hesekê şehir merkezine saldırı düzenledi. 4 havan topunun şehrin merkezine isabet etmesi sonucu 15 sivil yaralandı.
Çeteler aynı zamanda Kürtlerin yaşadığı Salihiye ve Muftî mahallelerine de toplarla saldırı düzenledi. Dört havan topunun isabet ettiği mahallelerde 4 sivil yaralandı. Yaralananlardan ikisinin isminin Şahim, ve Umer Mardini olduğu öğrenildi.

No comments