Breaking News

‘DAIŞ’e karşı sonuna kadar direneceğiz’

DÎCLE YÛSIF
TIL TEMIR – Til Temir’e bağlı Ib El-Tîne köyü sakinleri DAIŞ çetelerinin saldırıları bölge halkları tarafından boşa çıkarılacağını ve çetelere karşı sonuna kadar direneceklerini belirtti.
Til Temir’e bağlı Ib El-Tîne köyünde yaşayan Araplar, DAIŞ çetelerinin bölgeye yönelik saldırıları hakkında ANHA’ya konuştu. Yurttaşlar çetelerin Cizîr bölgesine yönelik işgal saldırıları ve tüm çabalarının beyhude çabalar olacağını, çünkü bölgedeki tüm oluşumların birliğinin saldırıları boşa çıkaracağını söylediler. Çetelerin sivil halka yönelik barbarca yaklaşımlarına karşı, kanlarının son damlasına kadar direneceklerini kaydettiler.
Edla El-Mihemed isimli yurttaş, çetelerinin amacının İslam’ı karartmak olduğunu söyleyerek şöyle devam etti, “Bölge halkları arasında karışıklık çıkarmak için uğraşıyorlar. Yine diğer bölgeleri nasıl talan etmişlerse, Cizîr bölgesini de talan etmek istiyorlar. Çetler topraklarımızı işgal ettiği ve barbarlıklarını halka karşı uyguladıkları için bu yıl ki tarımsal faaliyetlerden uzak kaldık.”
YPG/YPJ güçleri sayesinde evlerinde kalabildiklerini devamla söyleyen Edla şunları kaydetti, “Çeteler yaşam alanlarımızı ve buralardaki emeklerimizi talan etmek istiyor ve bizleri buralardan göç ettirmek istiyor. Ancak YPG/YPJ savaşçıları bizi korudu ve onların sayesinde evimizde kaldık.”
Musa Xizir isimli yurttaş, DAIŞ çeteleri vahşi saldırılarıyla Cizîr bölgesini işgal etmek istemekteler diyerek, “DAIŞ çeteleri korku, baskı ve talanla halkı göç ettirebileceğini düşündü fakat YPG/YPJ güçleri ve halk çetelere karşı direndi. Bölgede halkların oluşturduğu birlik çeteleri şaşırttı “dedi. Yine Musa Xizir, çetelerin saldırılarının korkakça olduğunu değerlendirdi.
Fatme El-Xelef isimli ana, “DAIŞ çeteleri aylarca yıllarca topladığımız ürünleri, eşyaları talan ettiler. Dünyanın birçok yerinden toplama olan bu çeteler duysun ve bilsin; ben sonuna kadar direneceğim ve evimi terk etmeyeceğim” şeklinde konuştu.
(ad)
ANHA



No comments