Breaking News

Halep’te 17 sivil katledildi

HALEP – Halep’te Baas güçleriyle muhalif silah gruplar arasındaki çatışmalar şiddetlenirken rejimin hava saldırıları sonucunda 17 sivil yaşamını yitirdi.
Halep’te muhalif gruplarla rejim güçleri arasında çatışmalar giderek şiddetleniyor. Rejim güçleri Halep’in Selaheddîn, Sukerî, Seyful-dewlê, Meşhed, Saxûr, Kerem El-Cebel ve Erd El-Hemra semtleri ile kentin kuzeyindeki Minix havaalanını, yine güneydoğudaki Kiwêris askeri hava alanını, Halepîn doğusundaki Terîq El-Bab, Dêr Hafir kasabalarıyla El-Ehmediyê köyünü savaş uçaklarıyla bombaladı. Bombardımanda 2 sivil yaşamını yitirdi, onlarca yurttaş da yaralandı.
Öte yandan muhalif güçler de rejim güçlerinin denetiminde bulunan Mogambo, Şarêh Nîl, Cemîliyê, Sedullah El-Cabîrî Meydanı, Ezîziyê, Ehzemiyê, Xaldiyê, Eşrefiyê’ni bir bölümü ve Selaheddîn gibi Halep semtlerini havan toplarıyla bombaladı.
Halep’in kuzeyindeki Başkoy köyünü de hedef alan silahlı muhaliflerin havan toplarıyla düzenlediği saldırılarda rejim güçlerine ait bir askeri araç darbelenirken 2’si çocuk, 3’ü kadın 15 sivil de yaşamını yitirdi. Onlarca sivilin de yaralandığı saldırılarda bir çok ev ve işyeri harabeye döndü.
Halep’in Îzaha, Ramûsê, Amriyê semtleri ile kentin güneyinde yer alan Kerem Terab köyü ve Xenasir kasabasında da rejim güçleri ile silahlı muhalif gruplar arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Ancak çatışmaların detaylarına ilişkin bilgi alınamıyor.
Öte yandan Ezaz’a bağlı Soran köyünde ise muhalig güçlerle DAIŞ çeteleri arasında çok şiddetli çatışmalar yaşandı. Her iki taraftan da ölü ve yaralı olduğu belirtilen çatışmalara ilişkin detaylı bilgi edinilemedi.
(aç)
ANHA

No comments