Breaking News

Halep’te provokasyonlara karşı duyarlılık toplantıları

HALEP – Türkiye destekli El-Nusra çetelerinin provokasyonlarının hedefindeki Halep’teki kürt mahallelerinde halkın bölgede oynanan yeni oyunlara ve provokasyonlara karşı duyarlılığını artırmak amacıyla bir dizi halk toplantısı düzenlendi.
Halep üzerinde Türkiye merkezli çetelerle bazı muhalif islamcı grupların geliştiridiği plan ve kürt mahallelerine yönelik provokasyonun ardından Demokratik Toplum Hareketi (TEV-DEM) tarafından halep’teki kürt halkına 5 ayrı toplantı düzenlendi.
Şêxmeqsud ve Eşrefiyê mahallelerindeki farklı merkezlerde gerçekleştirilen toplantılara onlarca mahalleli katıldı.
Toplantılarda TEV-DEM üyeleri Sûat Hesen ile Bedran Hemo konuşmalar yaparak bölgede yaşanan son gelişmeler ve siyasal yaklaşımlar, halep’in Baas rejimiyle muhalif gruplar arasındaki çatışmaların merkezi haline gelmesine yol açan nedenler değerlendirdi.
En son Şêxmeqsud’da Türkiye ve El-Nusra kaynaklı provokasyon girişiminin de ele alındığı toplatılarda bunun tamamen bölgede firne çıkararak halşep’te yaşayan hakın güvenliğini tehdit etmek olduğu belirtildi.
Bu yönlü provokasyonla eş zamanlı geliştirilen karalama kampanyaları ve kara propogandaya da dikkat çekilerek “Kürt halkının davasına karşıtlık siyaseti” yürütüldüğü, her yolla Rojava devriminin engellenmek istendiği, ancak kürt halkınını direnişi ve özgürlük mücadelesiyle bunları boşa çıkarmaya devame ttiği kaydedildi.
Toplantılarda fitne ve karışıklık çıkarma girişimlerinin devam edeceği ve halkın buna karşı daha dikkatli ve duyarlı hareket edip provokasyonlara gelmemesi gerektiğine, bu nedenle de örgütlülüğünü sıkılaştırmasının önemine vurgu yapıldı.
Toplantılarda halkın sorularına verilen cevaplarla sona erdi.
(aç)
ANHA

No comments