Breaking News

Halep’teki iddialara aileden yalanlama geldi

HELEB – Heleb’in Şêxmeqsûd mahallesinde “Asayiş güçlerinin işkence ettiği” iddia edilen kadının babası Ehmed Bismê, iddialar üzerine ilk kez konuştu. Bismê, “YPG ve Asayiş güçleri mahalleye göç edenlerle birlikte tüm oluşumları savunmaktadır” diyerek iddiaların doğru olmadığını söyledi.
Birkaç gün önce bazı basın yayın organları tarafından Şêxmeqsûd mahallesinde Asayiş görevlileri tarafından mahalleye göç etmiş bir kadının kaba işkenceye maruz kaldığı iddia edildi. Yine bazı yayın organları silahlı grupların YPG’ye karşı birleştiklerini iddia etmişti.
İşte tüm bu iddialar ışığında Asayiş güçleri tarafından kendisine işkence yapıldığı iddia edilen kadının babası Ehmed Bismê, ANHA’ya konuşarak tüm iddiaları yalanladı.
Şêxmeqsûd mahallesinin en ön cephesinde yaşadıklarını, o yüzden de zaman zaman küçük çaplı çelişki ve sorunların yaşanabildiğini, ancak bunların da kısa sürede çözüldüğünü belirten Bismê şöyle devam etti: “Biz en ön cephede yaşıyoruz. Yaşanan olay çok sıradan ve küçük bir olaydı. Ailem ve kadın Asayişi arasında yaşandı. Diğer sorunlar gibi buda hemen çözüldü. Şêxmeqsûd mahallesinde Kürtler, Araplar, Süryaniler ve Türkmenler bir aile gibi birlikte yaşıyoruz. YPG/YPJ ve Asayiş güçleri de mahalledeki tüm oluşumların savunmasını yapıyor. Ve oluşumları savundukları içinde araştırma ve incelemelerde bulunma hakları vardır. Bir kez daha tekrarlamak isterim ki Heleb’in diğer yerlerinde göç eden binlerce kişi Şêxmeqsûd mahallesine yerleşti,  Asayiş güçleri tüm oluşumların savunmasını yapıyor ve onları koruyor.”
Ne olmuştu?
Birkaç gün önce bazı basın yayın organları tarafından Şêxmeqsûd mahallesinde Asayiş güçlerinin bir kadını yakalayıp işkence yaptığı iddia edilmiş ve aralarında Nusra çetelerinin de bulunduğu 15 islami grup kürtlere saldırmak üzere ortak karar almıştı.
söz konusu iddialar üzerine Haleb Asayiş güçleri konu üzerine bir açıklama yayınlayarak iddiaların oluşumlar arasında fitne çıkarmak amacı taşıdığını belirtip iddiaları yalanlamıştı.
Şêxmeqsûd mahallesi ileri gelenleri de ileri sürülen iddiaları kınayarak, bu iddiaların mahalledeki oluşumlar arasında karışıklık yaratmak amaçlı olduğunu kaydetti.
(ad)
ANHA

No comments