Breaking News

Heleb’te şiddetli çatışmalar

HELEB – Heleb’in birçok mahallesinde muhalif güçler, çeteler ve rejim güçleri arasında şiddetli çatışmalar yaşanıyor. Rejim güçlerinin birçok yeri bombaladığı kaydedildi. Öte yandan muhalefete bağlı Lîwai Bedir taburu komutanlarından Xalid Heyanî’nin öldürüldüğü bildirildi.
Rejim güçlerine bağlı savaş uçakları dün gecenden sabah saatlerine kadar Heleb’in Bab El-Bnêreb, El-Salihîn, El-Sukerî, El-Qartecî ve Benî Zêd mahalleleri ile Heleb’in kuzey-doğusunda yer alan Heyan, Enedan ve Hirêtan ile Heleb’in doğusunda yer alan Şerbei, El-Hemîmiyê, gundê Resim Ebûd, Menaşir Helhecer, Bah bölgelerini bombaladı. Aynı vakitlerde rejime bağlı savaş uçakları Heleb’in batısında yer alan Kefer Naha ve Xan El-Esel kasabaları bombaladı.  Bombalamalar sonucu içlerinde 3 çocuğunda bulunduğu 7 sivil hayatını kaybetti.
Öte yandan Meyselûn, Avahiya Muxaberat, Raşidîn, eski ve yeni Heleb mahallelerinde rejim güçleri ile silahlı muhalifler arsında çatışmalar yaşandı. Yaşanan çatışmalarda her iki tarafında ölü ve yaralılırının olduğu belirtilirken,  ölü ve yaralılar hakkında net bir sayıya ulaşılamadı.
Silahlı muhalifler Meydan, Xalidiyê, Suryana nû, Eşrefiyê mahalleleri ile Şîhan bölgesi, Nîl ve Tişrîn sokaklarına top atışlarında bulundu. Top atışları sonucu ölü  ve yaralıların olduğu, yine maddi hasarın meydana geldiği belirtildi. Xalidiyê, El-Şîhan kavşağı ve Eşrefiyê çatışmaların çıktığı belirtildi. 2013’te Şêxmeqsûd mahallesine saldıran Şuhedi Bedir Tugayı komutanı Xalid Heyanî çıkan çatışmalarda öldürüldüğü kaydedildi.
Xalid Heyanî 2013 yılında Şêxmeqsûd mahallesine saldırmıştı. Kürtlerin yoğunluğunun fazla olduğu bu mahalleye top atışları yapmıştı.  Top atışları sonucu Şêxmeqsûd mahallesindeki Kürtler yaşamını yitirmişti. Yine Heyanî’nin tetikçileri Şêxmeqsûd mahallesinden birçok Kürt yurttaşı kaçırıp işkence etmişlerdi.
(ad)
ANHA

No comments