Breaking News

Hesekê ve Serêkaniyê’de çetelere büyük darbe!

HESEKÊ/SERÊKANIYÊ – Hesekê’nin Salihiyê ve civar köylerinde yeniden şiddetlenen çatışmalarda öldürülen çetelerden 10’unun, Serêkaniyê hattındaki Til Boxa tepesine yönelik şiddetli saldırıları püskürtülen çetelerden de 47’sinin cenazesi YPG güçlerinin eline geçti.
Çatışma alanlarındaki ANHA muhabirleri, DAIŞ tehdidini bertaraf etmek için YPG/YPJ güçlerinin başlattığı operasyon kapsamında Hesekê ve Serêkaniyê bölgelerinde savaşaçıların DAIŞ çetelerine çok ağır kayıplar verdirdiğini bildirdi.
Salihiyê hattında çatışmalar şiddetlendi
Muhabirlerin verdikleri bilgilere göre; YPG savaşçıları ile DAIŞ çeteleri arasında Hesekê yakınlarındaki Salihiyê ve etrafındaki köylerde bu saatlerde çok şiddetli çatışmalar yaşanıyor. YPG tarafından özgürleşitrilen köyleri geri almak için saldırı düzenleyen DAIŞ çetelerine YPG güçlerinin sert karşılık vermesi üzerine şiddetlenen çatışmlarda çeteler kayıp verdi. Bu alanda YPG güçleri 10 çete cenazesini ele geçirdi.
Serêkaniyê’de 47 çete cenazesi YPG denetiminde
Serêkaniyê’nin 24 km güneybatısında bulunan stratejik Til Boxa tepesini ele geçirmek için kuşatmaya alan çete gruplarıyla YPG savaşçıları arasında dün geceden beri yaşanan çatışmalar çetelerin püskütülmesiyle durdu.
Şiddetli çatışmalar ardından alandan püskürtülen çetelere YPG savaşçıları çok ağır darbeler vurdu.
Alandaki çatışmalarda öldürülen onlarca çeteden 47’sinin cenazesi YPG savaşçılarının denetimi altına girdiği öğrenidi.
Durmun şu an itibariyle Til Boxa ve çevresinde sakin olduğu bildirildi.
(ekip/aç)
ANHA








No comments