Breaking News

Hesekê’de son durum

HESEKÊ – Hesekê’dê 4 sivil yurtaşın yaşamını yitirdiği ve 7’sinin yaralandığı DAIŞ saldırılarından sonra, kentte genel durumun sakin olduğu bildirildi.
Sabah saatlerinde DAIŞ çetelerinin havan topları ile gerçekleştirdikleri ve sonuçta 4 sivil yurttaşın yaşamını yitirdiği ve 7 yurttaşında yaralandığı saldırıdan sonra, kentte durumun sakin olduğu bildirildi.
Hasekê’de saldırıyı gerçekleştiren 5 kişilik çete gurubunun da öldürüldüğü belirtilirken, kentte, YPG, Asayiş ve öz savunma birimlerinin güvenliği sağladığı aktarıldı.
Saldırılardan hemen sonra harekete geçen Öz Savunma güçleri kentte oluşturulan kontrol noktalarında güvenliği sağlamaya başladı. Öz savunma gücünden Agiri Hesekê isimli yurttaş, sonuna kadar kenti savunacaklarını belirterek, YPG ve Asayiş güçleri ile omuz omuza savaşacaklarını dile getirdi. Çetelerin bu saldırılarla kenti boşaltıp halkı göçertmek istediklerini kaydeden Agiri Hesekê, buna karşı sonuna kadar direneceklerini ifade etti.
Bir diğer öz savunma gücü üyesi Mihemed Ehmed çetelerin bu şekilde bölge halkları arasında gerginlik çıkarmak istediklerini belirterek, öz savunma güçleri olarak her zaman bölgeyi korumaya devam edeceklerinin altını çizdi.
Konuşmasının sonunda gençliğe seslenen Ehmed bütün gençlerin savunmaya katılmasını istedi.
(lg)
ANHA

No comments