Breaking News

İRAN’IN “KUDÜS GÜCÜ” TÜRKİYE’DE ÖRGÜTLENİYOR

29 Nisan 2015 Çarşamba Saat 02:23

İran rejiminin Devrim Muhafızlarına bağlı “Kudüs Gücü” adlı yapılanmanın Kürdistan ve Türkiye’de de örgütlendiği ortaya çıktı. Bu gücün Kürdistan ağırlıklı olmak üzere özellikle Türkiye’nin birçok üniversitesinde örgütleme faaliyetleri yürüttüğü belirtiliyor.

Örgütlemeler Kürdistan Ağırlıklı!

Türk devletinin bilgisi dahilinde süregelen örgütleme faaliyetleri Kürdistan’da ağırlıklı olarak Üniversitelerde devam ediyor. Bu yapılanmanın en çokta HÜDA-PAR aracılığı ile zemin bulduğu ve çok sayıda hücrenin oluşturulduğu da iddia edilmekte.

Kudüs Gücü Dış Müdahalelerde Kulanılacak

İran rejimi tarafından Türkiye’de örgütlendirilen Kudüs Gücü İran’ın sınır dışı harekâtlarında kullanılmak üzere konumlandırılacak. İran’ın dini Lideri Hamaney’e ve 12 imamdan oluşan Anayasayı Koruyucular Konseyine bağlı olarak çalışan Devrim Muhafızları bünyesinde bulunan Kudüs Gücü, kendi sınırları dışında 5 bin özel eğitimli aktif elemana sahip. Bu yapılanma İran istihbaratı olan VEVAK ile direkt iletişim kurabilmekte ve her türlü askeri ve lojistik destek alabilmektedir.

Güney Kürdistan’da Örgütleme Kapsamında

Kudüs Gücünün Kuzey Kürdistan ve Türkiye’nin yanı sıra, özeliklede Güney Kürdistan’da da örgütleme faaliyetleri yürüttüğü, bunu da yoğun olarak YNK üzerinden sürdürdüğü belirtiliyor. Ayrıca İran’ın Lübnan, Ürdün, Filistin, Mısır ve Kafkasya’da Hizbullah ve kolları üzerinden de bu örgütleme faaliyetlerini yürüttüğü belirtiliyor.

Rijwan Mistefa
Kürdistan Stratejik Araştırmalar Merkezi
www.lekolin.com - www.navendalekolin.com - www.lekolin.org - www.lekolin.net – www.lekolin.info


No comments