Breaking News

‘Kobani Mahabad, Mahabad Kobani’dir’

KOBANİ – Kobani kanton yönetimi ve kentteki kurum ve kuruluşlar ortak bir açıklamayla İran rejiminin Ferinaz Xosrewani’ye yönelik saldırısını lanetleyerek Mahabad jlkının serhildanını da “Kobani Mahabad, Mahabad Kobani’dir” sloganıyla selamladı.
Ortak açıklama bugün özgürlük Meydanı’nda, Kobani Yürütme Meclisi Başkanı Enwer Mislim, kanton Başkanları ve kentteki tüm kurum ve kuruluşların yöneticileri ile üyelerinin katılımıyla yapıldı.
Mahabad’a destek eyleminde “Kobani’nin özgürlüğü Mahhabad’ta parladı” , “Arin’in bedenindeki alev ferinaz’ın yüreğindeki iradedir”, “Hepimiz Mahabad, hepimiz Ferinaz’ız” , “Mahabad Kurdistan’ın yüreğidir” yazılı dövizler taşındı.
Tüm kurumlar adına ortak açıklamayı Kürt dili Kurumu (SZK) üyesi Aras Hiso okudu.
Ortak açıklamada İran rejiminin Rojhilatê Kurdistan halkına yönelik uygulamaları “insanlık dışı” olarak tanımlanarak şöyle denildi:
“öncelikle Ferinaz Xosrewani şahsında kürt kadınlarına yönelik İran rejimini geliştirdiği barbar uygulamam ve kirlşi siyaseti lanetliyor; Mahabad ve Rojhilatê Kurdistan halkımızın serhildanını kutluyor, selamlıyoruz.
Tarihte kürt halkı Safawi zulmüne karşı Rojhilatê Kurdistan’daki kürt halkımız defalarca ayaklanmıştır. Günümüzde de halkımız Mahabad devriminden Kürdistan Özgür yaşam Partisi (PJAK) direnişine kadar İran’daki şah ve molla rejimine karşı bu özgürlük mücadelesi devam etmektedir. Son Mahabad halkının serhildanı da yeni bir durum olmayıp kürt halkının uzun süredir yürüttüğü direnişin bir halkasıdır. Kürt halkının kazandığı zihniyet ve bilimsel düşünce düzeyiyle İran rejiminin baskı, inkar ve imha uygulamalarına karşı gerçekleşmiştir.
Kürt halkı bugün isyan aşamasını geride bırakmış, artık devrimlere öncülük edecek düzey kazanmıştır. Rojava devrimi de buna somut kanıttır. Bölgede ve İran’da yaşanacak gelişmelerin kuşkusuz Kürdistan’dan geçeceği inancındayız. Tüm Kürdistan parçalarında artık kürt halkı demokrasi yolunda büyük kazanımlar elde etmeye başlamıştır.”
‘Dê serhildana Mahabadê deng vede’
Açıklamada demokrasi devriminin halkların özgürülüğü paradigması çerçevesinde örgütlenmesi gerektiğine işaret edilerek Rojhilatê Kurdistan’daki kürt halkının da demokratik toplum inşası için gerekli siyasal zemini güçendireceğine olan inanç dile getirilerek “Mahabad halkımızın serhildanı meşru ve kutsaldır. Bu nedenle acılarını dünyaya ve bölgeye duyurulmasında diğer Rojhilat ve İran kentlerinde de yansımasını bualacaktır” denildi.
‘Tüm gücümüzle destek olacağız’
Kobani kurumları ve yönetiminin ortak açıklamasında Kobani direnişi ruhu, iradesi ve tüm güçleriyle Rojhilatê Kurdistan direnişne destek verileceği ifade edilerek “Mahabad’taki her kürt çocuğı özgürce barrios içinde yaşaması için direneceğiz. Nasıl ki dünyanın gözü Kobani direnişine çevrildiyse bu defa da dünyanın gözleri Mahabad’a çevrilecektir. Nasıl Kobani’nin sesi olduysak öyle de Rojhilatê Kurdistan halkımızın sesi olacağız” ifadeleri kullanıldı.
Iran’ın da kaderinin diğer egemen iktidarlarınki gibi olacağı belirtilen açıklamanın devamında ise, “umarız İran rejimi “halkların baharı”nı doğru okur ve anlar. Kürtler asla haklarından vazgeçmezler. Özgürlük, adalet ve demokrasi mücadelelerini yükseltmeye devam edecektir. Tüm Kürdistanlıları Rojhilata Kurdistan halkımıza destek olmaya uluslararası alanda Mahabad’ın sesi olmaya çağırıyoruz” denildi.
Mahabad’a destek eylemi, “Kobani Mahabad, Mahabad Kobani’dir” sloganlarıyla son buldu.
(ws/aç)
ANHA


No comments