Breaking News

Kobani’de 30 genç YPG’ye katıldı

KOBANİ – Kobani’de YPG/YPJ saflarına katılmak üzere temel eğitimini tamamlayan 30 genç, düzenelenen törenle askeri taburlara dağtıldı.
Kobani’ye geri dönüşlerle birlikte YPG saflarına katılımlar da devam ediyor.
Kobani’de Şehîd Xebat Akademisi bünyesinde “Şehîd Rojhat” adına açılan temel eğitim devresine katılan 30 genç, düzenlelen törenle mezun olarak YPG saflarındaki yerlerini aldı.
45 gün süren ve askeri eğitimin yanısıra ideolojik, siyasi derslerin de görüldüğü temel eğitim devresinin sona ermesi dolayısıyla askeri tören düzenlendi.
Askeri töreninde yeni savaşçılar, Savunma Konseyi Başkanı İsmet Şêx Hesen ve YPG komutanlarından Cemîl Kobani de hazır bulundu.
Devrim şehitleri anısına saygı duruşunun ardından konuşna İsmet Şêx Hesen; “Önderliğimizin düşünceleri ve yaşam felsefesi ışığında, bugün YPG/YPJ güçlerinin direnişi tüm dünyada yankı buldu. Dünyanın gözleri YPG/YPJ savaşçılarında, yani sizlerin üzerindedir. Bu kolay bir durum değil, özgürlük şehitlerimizin değerleridir. Bu temelde devrimci kişiliğe ualşmalıyız. Iyi bir militant ve özgürlük şehitlerimize layık birer yönetici olmalısınız” dedi.
YPG Komutanı Cemîl Kobani de, kısa sürede büyük yoğunlaşma sağladıklarını,derinlik kazandıklarını ve yöneticilik alanında da geliştiklerini ve özgürlük mücadelesinde bu tarzda ilerlediklerini söyledi. Kobani, “DAIŞ çetelerinin bölgelerimize yönelik vahşi saldırıları, ancak sizzler gibi direnişçiler sayesinde durdurulabiliri. Bu iradeyi kutluyoruz. Halkımızın sizing gibi savaşçılara, kahramanlara her zamankinden çok ihtiyacı var. tüm işgalci güçlere karşı topraklarımızı savunmalıyız. Bunun için de sizing gibi gençlerin topluma öncülük etmesi gerekir” dedi.
Konuşmalardan sonra savaşçılar devrim değerleri ve şehitlerin mücadele çizgisine bağlılık için askeri sözlerini Verdi.
Tören, düzenlenen bir moral etkinliğiyle son buldu.
 (aç)
ANHA




No comments