Breaking News

Rojava gençliği: Gericilik İran’ın sonunu getirecektir

HABER MERKEZİ – Rojava Demokratik Gençlik Birliği, gericilik ve kirli siyasetin İran’ın sonunu getireceği uyarısında bulunarak “bizler Qadi Muhemed’in ardıllarıyız. Dêrsim ve Şirinlerin ruhuyla Mahabad meydanını özgürlük ve eşitlik meydanına çevireceğiz” dedi.
Rojava Demokratik Gençlik Birliği, İran istihbarat örgütü İtlaat’ın kürt kadını Ferinaz Xosrewanî’ye yönelik tecavüz girişimi ve halk serhildanına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
Açıklamada saldırılara karşı Rojhilat halkının geliştirdiği serhildan selamlananar şöyle denildi: “Bugün yine İran gibi gerici güçler, Ferinaz Xosrewanî şahsında halk devrimlerinin, özelde de kadın devriminin önünü almakistemektedir. Ancak tüm bu faşizan girişimleri amacına ulaşamayacaktır. Çünkü Qadî Muhamed’in Mahabad’da ektiği yaşam tohumu, Apocu ruhla Rojava ve Roljhilat’ta gün be gün gelişerek işgalci sistemi darmadağın etmektedir.”
Açıklamanın devamında tüm Kürdistan ve Rojhilat gençliğine, Rojhilat meydanlarını direniş alanlarına çevirmeleri çağrısında bulunularak “artık hiçbir güç, kürt halkının özgürlük iradesini ve gücünü kıramaz.çünkü biz haklıyız. İran devleti, bugün Ortadoğu’da istihbarat ve ajanları vasıtasıyla hakları birbirine düşürmeye çalışmakta, özellikle de Rojava devriminin önünü almak istemektedir. Bu amaçla sürekli kirli plan ve çabalar içindedir. Ancak İran şunu iyi bilmelidir ki, eğer bu şekilde devam ederse bu kirlilik ve gericilik onun sonunu getirecektir.
Bu nedenle diyoruz ki, ey İran; ey işgalci devlet; halkların, kürt halkının gücünü kıramazsın. Çünkü bizler Qadi Muhemed’in ardıllarıyız. Dêrsim ve Şirinlerin ruhuyla Mahabad meydanını özgürlük ve eşitlik meydanına çevireceğiz” ifadeleri yer aldı.
(aç)
ANHA

No comments