Breaking News

Şengal’de 7 çete öldürüldü

ŞENGAL – Şengal’de DAIŞ çetelerine karşı direniş devam ederken HPG ve YBŞ güçlerinin gerçekleştirdikleri eylemlerde 7 çete üyesi öldürüldü.
HPG Şengal Komutanlığı ve YBŞ Genel Komutanlığı tarafından yapılan yazılı açıklamada, “6 Mayıs günü gece saat 00.30 da Şengal’in batısında bulunan (Kızılkent civarı) çetelerin konumlama noktasına yönelik gerillalarımız tarafından bir sızma eylemi yapılmıştır. Eylemde vurulan çetelerden 2’si öldürülmüştür denildi.
Ortak açıklamada ayrıca, 7 Mayıs günü sabah saat 10.00 da Hey Nasır Mahallesi civarında DAIŞ çetelerinin HPG/YBŞ güçlerinin bulunduğu mevzilere yönelik bir saldırı geliştirmek istendiği ifade edilerek şöyle denildi:
“Çetelerin bu saldırısı gerillalarımızın erkenden fark etmesi sonucu çatışmaya dönüşmüştür. Yer yer devam eden çatışmalar net 5 çete öldürülmüş 1 çete de yaralanmıştır. 5 çete cenazesi çatışma bölgesinde güçlerimizin denetimindedir.
6 Mayıs günü akşam saat 18.00 de Suka Jer Mahallesi civarındaki çetelerin konumlama noktalarına yönelik Koalisyon uçakları tarafından 2 kez bombardıman yapılmıştır.”
(aç)

No comments