Breaking News

Serêkaniyê’de İki köy daha özgürleşti, Xabur hattında temizlik sürüyor

SERÊKANIYÊ/TIL TEMIR – Serêkanîyê’de iki köyü daha özgürleştiren YPG savaşçıları, Hesekê-Til Temir arasındaki Xabur köylerinde 4 cenaze ile 1 kleş ele geçirdi. Devam eden arama tarama çalışmalarında çetelerin terk ettiği köylere yerleştirdikleri çok sayıda mayın etkisiz kılındı.
YPG güçlerinin Cizîr Kantonun batı kırsalını çetelerden temizlemek amacıyla başlattığı “Komutan Rubar Hamlesi” 18. gününde devam ediyor.
2 köyde çete işgaline son verildi
Operasyon alanındaki ANHA muhabirlerinin aktardıkları bilgilere göre; YPG güçleri dün gece Serêkanîyê’nin 31 km güneybatısında yer alan Sarelî ve Til Celep köylerini de çetelerden temizleyerek DAIŞ işgaline son verdi.
Önceki gece de Serêkaniyê’nin 29 km güneybatısında Wedahiyê, Xircir ve Tuwecil köyleri çete işgalinden kurtarılarak özgürleştirilmişti.
Til Temir-Hesekê hattında 4 çete cenazesi bulundu
Til Temir-Hesekê cephesinde ise, 20 Mayıs’ta YPG güçlerinin Kizwan dağını çetelerden temizlemesinin ardından Xabur bölgesindeki Asuri köylerinde DAIŞ işgaline son vermek amacıyla başlatılan arama-tarama ve temizlik çalışmaları devam ediyor.
Dün öğleden sonra Til Sikra, Til Tal, Til Hirmiz, Til Mixas, Maxata ve Xerîta köylerine de giren YPG/YPJ güçleri, yürüttükleri arama tarama çalışmaları sonucunda Xarita köyünde 3, Til Hirmiz köyünde de 1 çete cenazesi ile bir kalaşnikof silah ele geçirdi.
Asuri köylerindeki çete tuzakları temizleniyor
Komutan Rubar Hamlesi’nde YPG’den ağır darbeler alarak kaçan çetelerin Xabur bölgesindeki Asuri köylerinde çok sayıda tuzaklı bomba ve mayın yerleştirdiği öğrenildi.
YPG savaşçıları bir yandan özgürleştirdiği alanlarda gizli kalmış çete yuvalarını dağıtırken diğer yandan da çetelerin geride bıraktığı yüzlerce mayın ve tuzaklı bombayı temizlemeye, etkisiz kılmaya çalışıyor.
YPG dün yaptığı açıklamada, bu mayınları etkisiz kılmaya çalışrken bir savaşçının yaşamını yitirdiğini duyurmuştu.
(mne/aç)
ANHA



No comments