Breaking News

Uluslararası yol YPG’nin kontrolünde!

TIL TEMIR – Tıl Temır’ın batısındaki Cizîr-Halep arasındaki ulusalararası yolun çevresinde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında dün gece çıkan çatışmalarda, 3 nokta çetelerden alınırken, yolun kontrolü de YPG savaşçılarının eline geçti. Hol bölgesinde ise 5 çete üyesi öldürüldü.
Çatışma bölgelerindeki ANHA muhabirlerinin aktardığı bilgilere göre, dün gece Tıl Temır’ın 35 kilometre batısında Cizîr-Halep arasındaki uluslararası yolun çevresinde YPG güçleri ile DAIŞ çeteleri arasında şiddetli çatışmalar yaşandı. Geç saatlere kadar devam eden çatışmalarda 3 nokta çetelerden alınırken, yolun kontrolü de YPG’nin eline geçti. Çatışmaların sonuçlarına ilişkin detaylı bilgi alınamadı.
Hesekê bölgesinde ise kentin batısında bulunan Salihiyê köyünde dün başlayan çatışmalar halen devam ediyor. Çatışmaların devam etmesi nedeniyle detaylı bilgi alınamadı.
Hol’de 6 çete öldürüldü
Heseke’nin Hol ilçesine bağlı Um El-Şok köyünde ise DAIŞ çeteleri dün gece YPG mevzilerine saldırı girişiminde bulundu. YPG savaşçılarının karşılık vermesiyle çatışma çıkarken, çok sayıda çete üyesi öldürüldü. Çete saldırısının kırıldığı çatışmada 6 çete cenazesi de YPG savaşçılarının eline geçti.
(ekip/aq)
ANHA

No comments