Breaking News

YPG: 15 köy ve 4 mezra özgürleştirildi

HABER MERKEZİ – YPG, Cizîr ve Kobani’de 15 köy ve 4 mezrayı çetelerden temizledi. Çatışmalarda 33 DAIŞ çetesi de öldürüldü.
YPG Basın Merkezi, Cizîr ve Kobani kantonlarında DAIŞ çetelerine karşı sürdürülen mücadele ve sonularına ilişkin yazılı bir açıklama yaptı.
YPG, DAIŞ çetelerinin Cizîr Kantonu’nun batı sınırlarındaki tehdidini bertaraf etmek amacıyla dün gece bir operasyon düzenlendiğini duyurdu.
9 köy özgürleşti, 33 çete öldürüldü
Serêkaniyê’nin 25 km güneyi ve Til Temir’in 30 km batısında bulunan alanda düzenlenen operasyonun başarılı bir şekilde devam ettiği belirtilen açıklamada “Çete gruplarının bu bölgedeki saldırılarını örgütledikleri bu alanda güçlerimiz 9 köyü ve 4 mezraayı çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Güçlerimizin dün gece çetelerin elinde bulunan El Malha, Dîşo, Sirac, Hela, Bihema, Effun, Qeşqa, Gişat ve Rezaza köyleri, Rezaza tepesi ve aynı bölgede yer alan 4 mezraayı ele geçirmiştir.
Bu operasyon esnasında güçlerimiz çetelere ait biri 12,5 mm’lik doçka monteli araç olmak üzere 2 araç imha etmiştir. Yaşanan çatışmalarda tespit edilebilen 33 çete üyesi öldürülmüştür. Güçlerimiz çetelere ait 5 cenaze ele geçirmiştir” denildi.
YPG, alandaki operasyonun halen devam ettiğini bildirdi.
Kobani’de 6 köy özgürleştirildi
DAIŞ çetelerinin işgal girişimine karşı yürütülen Kobanê direnişi 234. gününde devam ederken YPG güçlerinin DAIŞ çetelerine yönelik eylemlerinde çetelere ağır darbeler vuruldu.
YPG Basın Merkezi, dün gece Kobanê’nin doğusunda DAIŞ çeteleriyle YPG güçleri arasında bir çatışma yaşandığını bildirdi.
DAIŞ çetelerinin saldırısı ardından başlayan çatışmalarda çetelere önemli darbeler vurulduğu ifade edilen açıkılamada “Çete saldırılarını püskürten güçlerimiz alanda saldırı düzenleyen çetelere yönelik bir operasyon düzenlemiştir. Bu operasyon sonucunda güçlerimiz çetelerin elinde bulunan aşağı ve yukarı Rêkasa, Kortik, Horik ile aşağı ve yukarı Xirabê Zer köylerini çetelerden temizleyerek özgürleştirmiştir. Bu operasyondaki ölü ve yaralı çete sayısı tespit edilememiştir” denildi.
(aç)
ANHA

No comments