Breaking News

YPG: 3 günlük operasyonda 10 köy ögürleştirildi

HABER MERKEZİ – Cizîr ve Kobani’de DAIŞ çetelerine darbeler vuran YPG, Koabni’de 10 köyü özgürleştirdi. Cizîr’de onlarca çete cenazesi ve çok sayıda mühimmat ele geçiren YPG güçleri Serêkaniyê’nin Aliya hattında da Uluslararası yolu denetimi altına aldı.
YPG Basın Merkezi, DAIŞ çetelerine karşı yürütülen direnişe ilişkin yaptığı açıklamada kobani ve Cizîr’de çetelere ağır darbeler vurulduğunu belirtti.
DAIŞ çetelerinin Cizîr Kantonu’nun batı sınırlarındaki tehdidi ve YPG güçlerinin bu tehdit karşısındaki operasyonlarının devam ettiği belirtilen açıklamada şu detalar paylaşıldı.
Qeşqa ve Hêla’da 46 cenaze ele geçti
“Önceki gece DAIŞ çetelerinin Qeşqa ve Hêla köylerinde düzenlediği saldırıların püskürtülmesi ardından güçlerimiz alanda arama-tarama faaliyeti yürütmüştür. Alya cephesinde yürütülen bu faaliyetler sonucunda güçlerimiz her iki köyde 46 çete cenazesi ele geçirmiştir. Güçlerimiz ayrıca bu çetelere ait çeşitli çap ve markalarda 50 silah, çok sayıda cephane ve askeri malzeme ele geçirmiştir.
Güçlerimiz bu faaliyetler ardından, gece saatlerinde Suriye-Irak uluslararası karayolunun Alya mıntıkasından geçen bölümünü de denetimi altına almıştır.”
Salihiyê köyünde gece boyunca çatışma
YPG, dün gece YPG savaşçılarıyla çete grupları arasında Hesekê yakınlarında da şiddetli çatışmalar yaşandığını ve Salihiyê köyünde yoğunlaşan çatışmalarda çetelere önemli darbeler vurulduğunu kaydetti.
YPG, “Tespit edilebilen 8 çetenin öldürüldüğü bu çatışmalarda güçlerimiz 2 çete cenazesiyle birlikte, 2 adet BKC ve 2 adet kaleşnikof silah ele geçirmiştir” dedi.
Çeteler Til Mecdel’e saldırdı
YPG Basın Merkezi, bugün sabah saatlerinde de çete gruplarının Til Mecdel köyüne yönelik bir saldırı düzenlediğini, yoğun ve şiddetli çatışmalar ardından saldırıları püskürtülen çetelerin ölü ve yaralı sayısının tespit edilemediğini ifade etti.
Kobani’de 10 köy özgürleştirildi
YPG son üç gündür Kobanê’nin doğusunda süren “Bexdik ve Eydaniyê Şehitleri İntikam Operasyonu”nun başarılı bir şekilde tamamlandığını duyurdu.
Açıklamada “Daha önce günlük olarak bilgisi kamuoyuyla paylaşılan operasyonda güçlerimiz 10 köyü özgürleştirmiştir. Aşağı ve yukarı Xirabê Zer, aşağı ve yukarı Rekasê, Kortik, Horik, Kêste, birinci, ikinci ve üçüncü Metîniye köylerini çetelerden temizleyen güçlerimiz çetelere önemli darbeler vurmuştur” denildi.
Açıklamaya göre; operasyonda YPG güçleri çetelere ait 7 cenezeyle birlikte 1 adet 23,5 mm’lik doçka, 2 adet BKC, 2 adet B7 roketatar, 6 adet kaleşnikof, 1 adet Bruno, 4 adet raxt, 2 gündüz dürbünü, 1 termal dürbün, 3.000 BKC mermisi, 3.000 kaleşnikof mermisi, 7 adet B7 roketatar güllesi, 10 el bombası, 2 kutu 12,5 mm’lik doçka mermisi ile 50 bidon el yapımı mayın ele geçirdi.
YPG, operasyonda 2 savaşçının da yaşamını yitirdiğini açıkladı.
Qil Heydê’de çatışma sürüyor
Dün çeteler tarafından Kobanê’nin güneydoğusunda bulunan Qilhaydê köyüne yönelik düzenlenen saldırı ardından alanda başlayan çatışmalar ise halen devam ediyor.
YPG, bu çatışmalarda şu ana kadar tespit edilebilen 25 çete üyesinin öldürüldüğünü ve 4 çete cenazesiyle birlikte 1 adet B7 roketatar ile 1 adet telsiz cihaz ele geçirildiğini kaydetti.
Açıklamada “Bu amansız çete saldırıları karşısında gösterilen eşsiz direnişte 4 yoldaşımız kahramanca savaşarak şehadete ulaşmıştır” denildi.
Til Hemis’te 6 çete öldürüldü
YPG güçleri Til Hemis bölgesinde de çetelere önemli bir darbe vurdu.
YPG Basın Merkezi konuya ilişkin “Çete gruplarının Til Hemis’in güneyinde bulunan Ummişok köyünde bir saldırı düzenleyeceği istihbaratını alan güçlerimiz bir operasyon düzenlemiştir. Bu operasyonda saldırı hazırlığındaki çete grubu çembere alınmış ve etkisiz hale getirilmiştir. Bu operasyonda tespit edilebilen 6 çete üyesi öldürülmüştür” ifadelerine yer verdi.

No comments