Breaking News

YPG: Bazı çevreler ısrarla fitne çıkarma gayretinde!

HABER MERKEZİ – YPG Genel Komutanlığı, silahlı saldırı sonucu öldürülen Zîrevanên Xabûr Komutanı Dawud Cindo üzerinden kimi kişilerin halklar arasında fitne çıkarma gayretinde olduğuna dikkat çekerek “Asuri ve Süryani halkını DAIŞ vahşetine karşı yalnız bırakmayı amaçlıyor” dedi.
YPG Genel Komutanlığı, yazılı bir açıklama yayınlayarak, Zîrevanên Xabûr komutanı Dawud Cindo’nun öldürülmesiyle ilgili 4 kişinin gözaltında olduklarını ve soruşturmanın devam ettiğini belirterek bazı kesimlerin ısrarla YPG’yi hedef almasının tamamen gerçeklikten uzak olduğunu belirtti.
YPG Genel Komutanlığı’nın YPG resmi sitesinde yayınlanan açıklaması şöyle:
“22 Nisan 2015’te, Zîrevanên Xabûr komutanı Dawud Cindo’ya yönelik bir silahlı gerçekleşmiş, saldırı sonucunda komutan Dawud Cindo şehîd düşmüş ve bir kişi de yaralanmıştı.
Olay üzerine 29 Nisan Çarşamba günü Genel Komutanlık olarak resmi bir açıklama yaparak olayla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurmuştuk. Sorşuturma çerçevesinde gözaltına alınan 4 şüphelinini soruşturmaları devam etmektedir.
Resmi açıklama ve süren soruşturmaya rağmen bası basın organları, olayı YPG’nin gerçekleştirdiğini iddia etmektedir. Bu iddia tamamen gerçeklerden uzak olup bölge halkları arasına fitne sokmaya çalışan birkaç kişinin işidir. Oysa şüphelenilen kişilerin YPG’yle bir ilişkileri yoktur.
YPG olarak bu olaya yaklaşışımımız, gerçekleştiği ilk andan bugüne kadar güneş kadar açık ve somuttur. Kürt ve arap halklarımız gibi, Asuri kardeşlerimizi de savunmak, en temel görevlerimizden biridir.
YPG, tüm gücüyle DAIŞ çetelerinin vahşetine karşı, Hesekê-Til Temir arasında yer alan tüm Asuri köylerinde, Xabûr Güçleri, Süryani Askeri Meclisi, Senadid Güçleri ve Öz savunma güçleriyle omuz omuza zorlu bir direniş sergilemiştir.
YPG Birliklerimiz, bu topraklarda DAIŞ çetelerinden kurtarılan köyleri savunmak ve halkın topraklarına geri dönüşlerini sağlamak için 100’ün üzerinde şehit vermiştir.
Burada çok açıktır ki, söz konusu olayda bir tarafı itham eden kesimlerin yada kişilerin amacı Asuri, Süryani halkını uzaklaştırmak ve savunmasız kılarak DAIŞ vahşetine karşı kendilerini yalnız bırakmaktır.
Kamuoyuna birkez daha ilan ediyoruz: Amacımız, bölgedeki tüm halkların haklarını korumak, güven ve huzurunu tesis eden yaşamı savunmaktır. Fitne çıkarma derdinde olan kişilere karşı bizim gerçeğimiz, halkların birliğidir.”
(aç)
ANHA

No comments