Breaking News

YPG çetelere ait çok sayıda belge ve dokümana el koydu

MEHMET NURİ EKİNCİ
TIL TEMIR/HESEKÊ – YPG savaşçıları, öldürülen çetelere ait çok sayıda belge-doküman ve malzemeye el koydu. Ele geçirilen belgeler arasında öldülen çetelerin kimlik ve pasaportları, teknik malzeme ve kişisel eşyalar da bulunuyor.
YPG güçlerinin Cizîr Kantonunun batı kırsalını çetelerden temizlemek amacıyla 6 Mayıs’ta başlattığı Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi çerçevesinde başattığı arama tarama operasyonları devam ediyor. Operasyonun 14. gününde Kizwan dağını çetelerden temizleyerek zaferini ilan eden YPG/YPJ güçleri, çok sayıda çete üyesini öldürerek onlara ait silah, cephane ve örgütsel dökümanlara el koydu.
Çok sayıda belge ve malzeme ele geçit
Asuri köylerinin yoğunlukta olduğu Xabur hattı boyunca direnmeye çalışan DAIŞ çeteleri, YPG’nin operasyonları karşısında ağır darbeler alarak büyük bir kırılma yaşadı.
YPG’nin operasyonlarını karşısında tutunamayan çetelerin büyük bir kısmı kaçtı. Öldürülen yüzlerce çetenin üzerinden çok sayıda sila ve cephanenin yanısıra belge, doküman ve teknik malzeme ele geçti.
Komutan Rubar Qamişlo Hamlesinin 15. gününde bölgede tamamen denetim sağlayan YPG, Til Temir-Hesekê hattında kalan köylerde arama tarama faaliyetleri başlatarak çetelerin mayınlarla doldurduğu köyleri ve araziyi temizlemeye çalışıyor.
YPG’nin arama tarama ve temizleme operasyonları devam ederken öldürülen çetelere ait bayrak, kimlik, pasaport, telsiz, telefon vb gibi çok sayıda malzemeye de el konuldu. Öldürülen çeteler üzerinden çok sayıda Türk telefon kartları ve adreslerin çıkması ise dikkat çeten bir başka nokta.
Öldürülen çeteler üzerinden çıkan kimlik ve pasaportların Malezya, Endonezya, Çeçenistan, Arap ülkeleri ve Türkiye’ye ait olması dikkat çekti.
Çeteler Türk ve Türki kökenli
YPG’nin Hamlesi boyunca öldürülen çok sayıda çetenin Türkiye ve Kafkas kökenli devletlerden olmaları ise çetelerin organizasyonu trafik ağına ilişkin kimi soru işaretlerini bir kez daha gündeme getirdi.
YPG’nin ele geçirdiği belge ve dokümanlarda çok sayıda Türkiye telefon sim kart ve telefonlarının bulunması ise Türk devletinin çetelere yardım ettiğinin bir başka kanıtı olarak ortaya çıktı. Ele geçen bu telefonların çetelerin şebeke ve bağlantıları olduğu düşünülüyor.
YPG Komutan Rubar Qamişlo Hamlesi çerçevesinde operasyonun 14.gününde Kizwan dağının çetelerden temizlendikten sonra Til Temir- Hesekê arası Habur havzasında kalan Asuri, Suryani ve Arap köylerinde  kalan köylerde arama tarama faaliyetleri ile kalan çeteleri, mayın ve patlayıcılardan temizleme çalışmalarını devam ettiriyor.


No comments